Posted in Zile si nopti

Karaoke pentru fiecare

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi Oradea, săptămâna 3 – 17 august 2012]

(în)cântarea estivală din Oradea

Dacă piese precum „Vara nu dorm” (Connect R) sau „Dincolo de nori” (Dan Bittman) sau „Still got the blues for you” (Gary Moore), „Always” (Bon Jovi), „Love of my life” (Queen) sună mai mult decât cunoscute, ba mai mult, ne şi plac, atunci este vremea să le şi fredonăm.

Acestea sunt doar câteva titluri de piese din sumedenia de cântece adunate din întreaga lume. Cei pasionaţi de muzică, de cântec sau mai mult de karaoke, au motive de bucurie. Şi asta cu atât mai mult cu cât în Oradea, există mai multe locuri unde pot să se întreacă la karaoke. Karaoke este o modalitate de petrecere a timpului liber care constă în cântatul acompaniat de muzică preînregistrată. Primul sistem karaoke a fost inventat de japonezul Daisuke Inoue, un baterist într-o formație pop/rock, care din comoditate nu și-a patentat niciodată invenția (a cărui patent acum îi aparține unui filipinez, Roberto del Rosario).

În zilele noastre, karaoke este o activitate de petrecere a timpului liber, foarte apreciată şi căutată în întreagă lume. Chiar şi în Oradea. Şi pentru asta, mai multe cluburi se alătură acesteia. Am făcut un mic research şi am şi găsit câteva alternative, pe care vi le punem la dispoziţie în cele ce urmeaz. Stage, Yellow Submarine, Zulu Cafe, Delice Cafe, Blondy’s Art Café, Oradea Shopping City oferă posibilitatea de a cânta şi încânta pe cei dragi. Iar marţea, joia, vinerea sau sâmbăta sunt zilele în care puteţi să faceţi acest lucru.

În fiecare marţi, în Stage

Stage, situat pe strada Iosif Vulcan nr. 14, este o locaţie destul de recent deschisă, în care teatrul de pub îşi face simţită prezenţă ori de câte ori are posibilitatea. La Stage, de îndată ce păşeşti simţi suflul de artă, fiind de altfel şi sediul principal pentru Teatrul Artemotion. Totul a fost gândit aici până la cel mai mic detaliu, pentru a fi un loc primitor, în care toată lumea să se regăsească. Trei foşti mari actori ai Oradiei – chipurile lor pictate – şi anume: Ion Mâinea, Nicolae Toma şi Eugen Harizomenov sunt zăriţi pe unul dintre pereţii localului.

Stage se doreşte a fi un loc primitor, cu un personal amabil şi cu bucate alese. Chiar şi sortimentele de pizza poartă nume precum „Pizza artiştilor” şi altele. Aici au loc, periodic, diverse spectacole, iar marţea, cu începere de la ora 20.00, este dedicată serii de karaoke. Piese dintre cele mai noi sau mai vechi pot fi ascultate, acestea fiind fredonate de către amatorii de karaoke.

În fiecare joi, în Yellow Submarine, Zulu Caffe şi Chanson Cafe

Joia este karaoke în Yellow Submarine. Ȋncă de la început, localul, de pe strada Vasile Alecsandri, s-a bucurat de o mare popularitate datorită designului inedit şi a petrecerilor originale, a invitaţilor speciali şi a promoţiilor atractive. Printre cei care s-au perindat prin Yellow Submarine nu pot trece cu vedere diverşi DJ precum: Emil Lassaria, Dj Optick, Şuie Paparude sau Marika.

În acelaşi timp, karaoke poate fi găsit şi în Chanson Cafe. Acesta este situat la subsolul clădirii Muzeului “Ady Endre”, locul în care seadună multă lume iubitoare de muzică şi bună dispoziţie.

De asemenea, şi Zulu Caffe oferă joia, seara de karaoke. Localul, situat pe strada Gheorghe Costaforu, amenajat de maniera în carede fiecare dată când păşeşti acolo să te simţi precum în ţările calde din Africa, este unul primitor pentru pasionaţii de muzică şi nu numai.

În fiecare vineri, în Delice Cafe

Vinerea, pasionaţii de karaoke sunt aştepaţi în Delice Cafe, cu începere de la ora 21:00. În ceea ce priveşte localul, acesta şi-a deschis porţile în anul 2011 şi aşteptă toţi clienţii cu o cafeadelicioasă, iar vineri seara cu o petrecere de karaoke.

În fiecare sâmbătă, în Blondy’s Art Café şi Oradea Shopping City

Situat la etajul 1 al complexului Oradea Plaza, Blondy’s Art Café îi aşteaptă pe iubitorii de karaoke, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 20.00. În plus, localul oferă şi o gamă variată de sortimente de pizza, toate acestea acompaniate de o privelişte minunată. De asemenea, în fiecare seară de vineri, localul organizează seri de dans unde sunt aşteptaţi toţi împătimiţii dansului.

Deopotrivă, complexul comercial Oradea Shopping City, din Calea Aradului, se alătură acestei liste. Astfel, Oradea Shopping City oferă, în fiecare zi, pe lângă beneficiile unui stil de viață premium: un centru de distracție pentru toată familia, o selecție de branduri internaționale și naționale și o zonă de food court generoasă. Mai mult decât atât, în fiecare sâmbătă seară, orădenii iubitorii de muzică sunt aşteptaţi la seara special dedicată pentru karaoke.

Karaoke, pentru fiecare

Şi toate acestea fiind spuse, nu ne râmâne decât să ne înarmăm cu multă pasiune pentru muzică şi karaoke şi să pornim în căutarea locului de a descoperi acest talent, de a-l exploata şi dezvolta şi mai mult. În fond, pasiunea este ceea ce contează atunci când vine vorba de muzică. Iar dacă sunteţi încântaţi de karaoke, alternative în Oradea sunt destule şi puteţi să alegeţi aproape orice zi din săptămână pentru a face acest lucru.

În final, să aveţi parte de zile şi nopţi pline de muzică frumoasă, care să vă cânte şi să vă încânte fie că o fredonaţi sau o ascultaţi la karaoke sau nu.

//sursa foto: http://inpascani.ro/karaoke-la-castani/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s