Posted in Zile si nopti

O cană de fericire

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi Oradea, săptămâna 6 – 19 decembrie 2012]

O campanie cu oameni pentru oameni

E decembrie. „Luna cadourilor” s-a întors din nou la noi. Şi deci, a venit, a venit iarna, şi un an mai trece. Dar fiecare sfârşit de an aduce, pretutideni, diverse bucurii pentru oameni. Sau poate fericire într-o cană sau o cană de fericire. Oricum ar fi ea, luna aceasta aduce orădenilor, an de an, tot felul de noutăţi şi alte câte şi mai câte …

o cana de fericire flyerTot mai multe organizaţii non-guvernamentale şi nu numai pregătesc în prag de sărbători de iarnă, diverse campanii umanitare adresate unei anumite categorii de locuitori. Una dintre aceste campanii este deja cunoscută sub numele de „O cană de fericire”. Ea revine la Oradea, timp de două săptămâni – aflându-se la cea de-a patra ediţie – şi se doreşte mai cuprinzătoare decât în anii ce au trecut.  „O cană de fericire” este o campanie caritabilă iniţiată de către clubul Rotaract Oradea, alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea. Astfel, în perioada 4 – 23 decembrie, orădenii vor putea cumpără o cană de vin fiert, iar fondurile adunate în urma acestei campanii, vor fi apoi donate spre un număr de 30 de copii ai Centrului de zi “Iedera”. Cu oameni pentru oameni.

Campania „O cană de fericire”

“O cană de fericire” este o campanie caritabilă iniţiată de către clubul Rotaract Oradea, alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea, şi cu sprijinul municipalităţi, alături de firme locale. Astfel, în acest an, proiectul se află la cea de-a patra ediţie, fapt pentru care obiectivele sunt şi mai mari decât în anii precedenţi. Cu alte cuvinte, prin această cană de fericire, organizatorii îşi propun să susţine cu fondurile strânse, o cauză caritabilă diferită.

Pentru 2012, ei doresc să ajute aproximativ 30 de copii – având vârste între 3 şi 14 ani – cu situaţii familiale critice, aflaţi atât în Oradea, cât şi în alte localităţi din judeţ. Totodată, spre deosebire de ediţiile anterioare, fondurile generate în urma acestei campanii vor fi folosite inclusiv pentru a acoperi nevoile de bază (precum alimente, medicamente, îmbrăcăminte, produse de igienă personală, etc.) ale părinţilor, bunicilor sau alte rude care îi au în grijă pe aceşti copii şi care depun eforturi zilnice pentru a le oferi cele necesare. Mai mult decât atât, prin acest proiect, ei vin şi în întâmpinarea nevoilor copiilor de la Centrul de zi “Iedera”, prin scoaterea la vânzare a unor obiecte decorative de sezon lucrate manual de copii, disponibile la căsuţa “O cană de fericire”, care se va afla pe Corso. Numaidecât, toate fondurile colectate în urma vânzărilor vor fi direcţionate către acest centru.

În ceea ce priveşte această ediţie, la căsuţa “O cană de fericire”, orădenii ce se vor afla la faţa locului – în timp ce savurează o cană de vin fiert sau de ceai – sunt invitaţi să participe la tombole cu premii puse la dispoziţie de către partenerii campaniei. De asemenea, este pus la dispoziţie şi un calendar cu activităţile ce vor avea loc de-a lungul celor două săptămâni. Acesta cuprinde: vânzare de vin fiert şi alte produse  – la căsuţa amenajată de către membrii clubului Rotaract, alături de cei ai clubului Interact; unde trecătorii vor servi căni de vin fiert sau de ceai;  dar vor putea degusta şi produse tradiţionale sezonului rece, precum şi alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă pe care le vor putea achiziţiona pentru cei dragi. Deopotrivă, vizitatorii căbănuţei vor avea posibilitatea de a oferi şi donaţii pentru a susţine cauza şi pentru a oferi un Crăciun fericit pentru cei nevoiaşi -; vor pregăti cadouri pentru copii  – pachete ce vor conţine îmbrăcăminte, obiecte de igienă personală şi jucării şi dulciuri; şi nu în ultimul rând se vor distribui cadourile – cu ajutorul echipelor formate din membrii clubului şi din parteneri ai proiectului, care se vor deplasa la locaţiile familiilor pentru a le aduce un zâmbet, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Campania are loc în perioada 4 -23 decembrie 2012, zilnic între orele 11.00 şi 23.00, şi se doreşte a fi cât mai amplă în scopul de a-i ajuta pe cei 30 de copii de la Centrul de Zi “Iederă”.  O cană de fericire” este o campanie caritabilă iniţiată de către clubul Rotaract Oradea, alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea.

Mai multe informaţii despre această campanie se pot afla şi de pe pagina de Faebook https://www.facebook.com/ocanadefericire, dar şi direct de la membri, care se vor afla la căsuţa amenajată, zi de zi, de-a lungul celor două săptămâni pe pietonală orădeană.

Zile şi nopţi de sărbători de iarnă

E decembrie. Din nou. Să fim mai buni ni s-ar zice. În definitiv, indiferent de modul cum contribuim la această campanie sau la oricare alta prin care îi putem ajuta pe cei din jurul nostru, să avem dorinţa de a primi în sufletele noastre magia caldă a sărbătorilor de iarnă şi să o putem transmite la rândul nostru, mai departe, celor care au nevoie. Să oferim şi la rândul nostru vom primi. Cu oameni pentru oameni.

Şi nu în ultimul rând, să aveţi parte de zile şi nopţi pline de sărbătoare şi  de fericire. Sărbători pline de magie! A venit, a venit iarna …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s