În iulie 2011, drumurile noastre s-au despărţit

Posted on Updated on

“În iulie 2011, drumurile noastre s-au despărţit”. Am auzit de la atât de mulţi oameni această propoziţie, că s-au despărţit, că nu erau compatibili, că nu se mai iubeau, că nu se mai înţelegeau, încât aveam să cred că lumea aceasta este plină de rupturi.

despartire-12_6e82c3f101d4edDar apoi a venit rândul meu să spun exact această propoziţie. Mi-aduc aminte chiar şi acum acea zi. Credeam că întregul cer se năruie peste mine, că nu voi putea merge niciodată mai departe, că acela este sfârşitul, că nimic nu mai are sens. Au urmat apoi nopţi pline de lacrimi şi întrebări fără răspuns.

Poate cele mai multe postări pe blog – îndrăznesc să le numesc — reuşite, pentru că omul când suferă creează. Şi scriam în neştire, şi încercam să citesc în tot felul de cărţi doar-doar voi găsi răspunsurile căutate. Oricât de mult lumea din jurul meu încerca să mă facă să înţeleg că doar timpul îmi va da răspunsul căutat, eu nu voiam să ascult pe nimeni. Au trecut, aproape, 2 ani de atunci. Mi-ar trebuit mult timp să înţeleg, dar doar timpul m-a ajutat să pot să primesc răspunsurile căutate.

Din nefericire, tot mai multe cupluri se destramă, mai mult sau mai puţin în public, rămânând în urma lor ani de zile, amintiri, clipe împreună. E greu. E greu să laşi totul în urmă şi să o poţi lua de la început. Dar vestea bună este că nu este imposibil. Iar după ce inima-ţi încetează să îţi mai plângă, o iei din nou de la capăt. Mai bine, mai frumos, mai pur, mai curat. Vei suferi mai puţin sau chiar deloc pentru că ai deja în urmă un trecut. Care te-a făcut mai puternic şi ţi-a dat puterea de a iubi din nou. De data asta, poate, pentru totdeauna. Nu poate fi nimic mai frumos decât o nouă şansă, să ai norocul de a te lega de ea şi de a o porni la un nou drum. Să speri că va fi drumul care vă va duce până la adânci bătrâneţi. Că vă veţi iubi mereu, în urma voastră nu vor rămâne doar amintiri frumoase, ci şi urmaşi frumoşi.

Da, în mare, e povestea mea. A unui suflet care a devenit puternic. În timp. Cu voinţă, cu oameni dragi lângă, cu lacrimi, dar şi cu multe speranţe. Ca mai apoi să pot să fac tot ceea ce am scris în postul anterior. Pentru că orice sfârşit are un nou început. Pentru că atunci când o uşă se închide, se deschide o fereastră. Pentru că orice nu ne doboară, ne face mai puternici. Şi pentru că orice întrebare îşi are un răspuns. Mai devreme sau mai târziu.

“În iulie 2011, drumurile noastre s-au despărţit”. Un an şi jumătate mai târziu, doi oameni (unul e acelaşi din precedenta propoziţie) au pornit pe primul lor drum împreună. Cu speranţă că – de atunci încolo – vor fi fericiţi până la adânci bătrâneţi.

sursa foto: triluliu.ro

Advertisements

5 thoughts on “În iulie 2011, drumurile noastre s-au despărţit

  Camelia Ghiulai said:
  27 January 2013 at 22:01

  hmm…”in iulie 2011, drumurile noastre s-au despartit” oricat de dureros ar fi acest moment, este necesar chiar vital! Nu momentele de fericire ne maturizeaza emotional ci cele pe care noi le privim ca un esec, un capat de drum. Nu putem evolua fara ele! Momentele de fericire sunt bonusul care-l primesti pentru ca ai mai invatat o lectie de viata. Felicitari, deci! :-)) … ai mai intors o foaie din jurnalul vietii tale care asteapta sa fie scrisa cu noi ganduri si emotii!

  Adelina said:
  7 February 2013 at 16:37

  Fiecare moment de acest fel ne intareste si desi suferim, timpul ne ajuta sa invatam din aceasta tristete! Iti dresc doar fericire 🙂

  Adelina said:
  7 February 2013 at 16:37

  Fiecare moment de acest fel ne intareste si desi suferim, timpul ne ajuta sa invatam din aceasta tristete! Iti doresc multa fericire Alina

   Alina Gâdoiu responded:
   8 February 2013 at 21:44

   Multumesc tare mult, Adelina. Te pup si eu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s