Posted in Recomandari

Concert de caritate și expoziție

DATA: 8 MAI, 2013, ORELE: 19.00,
LOCAŢIA: FILARMONICA DE STAT ORADEA
FUNDAŢIA PARTENERĂ: “SĂNĂTATEA TA”
SCOPUL/CAUZA: STRÂNGEREA DE FONDURI PENTRU FAMILII ROME LOCALE CÂT ŞI CONŞTIENTIZAREA PUBLICULUI DESPRE SITUAŢIA LOR

concert
“Ca fotojurnalist venind din Statele Unite la Oradea, auzisem despre Romi. Situația lor nu îmi era necunoscută. Majoritatea lucrurilor pe care le auzisem erau afirmaţii stereotipice despre Romi: faptul că cerşesc, fură, etc., dar totuşi nu fusesem pregătit pentru ceea ce urma să descopăr pentru prima oara când am intrat într-o comunitate de Romi.

Am auzit de cazuri în care copii au murit datorită lipsei de îngrijire medicală adecvată. Am văzut familii cu zece- unsprezece copii locuind în case improvizate din pământ, în stare deplorabilă, care pun în pericol viaţa celor ce locuiesc în ele; lipsa apei, electricităţii, sistemelor sanitare şi de refrigerare. Copii care în lipsa unui pat, dorm pe podeaua rece şi murdară, chiar şi în perioada iernii. Am realizat la scurt timp ca mulţi dintre aceşti copii nu puteau merge la şcoala datorită lipsei de igienă. În loc să înveţe şi să primească educaţia necesară, aceşti copii cerşeau pe străzi. Toate aceste lucruri întâmplându-se într-o ţara care este membră a Uniunii Europene, eu mi-am spus “Cum se poate întampla aşa ceva?”

Acesta este motivul pentru care am decis să organizăm acest eveniment caritabil: pentru a conştientiza publicul dar şi pentru a strânge fonduri care vor ajuta la ridicare nivelului de trai ale acestor familii. Cu cât mai mult ajutor primim, cu atât mai mult putem să oferim celor în nevoi.

Personal nu strâng fonduri şi nici nu organizez evenimente caritabile. Sunt doar un foto-jurnalist care nu poate doar să privească oameni în jur care mor din cauza unor boli tratabile, şi copii dormind pe o podea rece, murdară, bolnavi, însetaţi şi infometaţi.

Este nevoie de implicarea tuturor în această cauză: studenţi, profesori, politicieni, înterprizători, voluntari, şi chiar constructori; avem nevoie de cât mai mulţi oameni care să răspundă la aceasta chemare de a aduce o schimbare pozitivă.

Astfel vă invităm pe tot cei interesaţi, să vă alaturaţi nouă, miercuri, 8 Mai, 2013 la Filarmonica de Stat din Oradea pentru a sprijini acesta cauză, şi a pentru a ajuta la oprirea suferinţei inutile acestor oameni ca şi noi, oameni care locuiesc peste tot în jurul nostru, şi a copiilor. Seara va incepe cu un concert de muzică de cameră urmat de o scurtă prezentare şi o expoziţie fotografică. Bilete costă 20 Ron, iar invitaţii vor putea dona în acest scop, practica voluntariatul sau chiar cumpăra exemplare fotografice. Toate fondurile stranse vor fi directionate în aceasta cauză. Vă mulțumesc!

Daniel Owen
http://www.danielowenphoto.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s