Posted in Cugetari

Despre lucrurile simple

“Lucruri simple sunt de`ajuns
Nu-mi doresc nimic in plus
Orice vise as avea
Lucruri simple voi pastra
Cerul albastru, eu si tu
E de ajuns doar muzica
Lucruri simple voï pastra”

29

Aproape că uitasem că mai există lucrurile simple. Poate și pentru că trăim într-o viață destul de dinamică și plină de provocări, în care timpul este unul foarte prețios. Ne trezim dimineața, suntem cu ochii pe ceas clipă de clipă, abia mai apucăm să ne pregătim și fugim direct la serviciu. Acolo, ne așteaptă colegi și multe obligații de serviciu pe care trebuie să le facem cu multă sârguință. Apoi, la finalul celor 8, 10 sau cine știe câte alte ore ne întoarcem spre casă și mai trece o zi și ne dăm seamă că dacă ziua de 30 de ore s-ar inventa ne-ar fi de mare ajutor. Însă, atunci când ne așteptăm mai puțin, un semnal de alarmă ne lovește timpanul. Fie că este o pierdere, fie că cineva drag ne demonstrează ce înseamnă mai multe decât casă și serviciu, fie un Festival al Luminii, care ne amintește de minunăția lucrurilor simple.

Mi se întâmplă și mie. După o perioadă agitată, apare întotdeauna acel semnal pe care nu îl mai pot ignora orice aș face. Viața e mai mult decât doar casă și serviciu. E de fapt liniștea pe care o simți atunci când, de exemplu, te plimbi alene pe străzile orașului și apuci să vezi frumusețea lui într-o seară frumoasă de vară. Și atunci îți amintește de lucrurile simple, de puținele griji ale copilăriei, a vieții de liceu sau a studenției, când singurule probleme erau învățatul, prieteniile și ieșirile. Și te bucurai de orice.

Timpul însă trece, uneori pe nesimțite, și ajungi să simți cum anii trec peste tine și tu nici nu știi cum ai ținut pasul cu ei. Și te întrebi cum mai ieri aveai 20 de ani și dintr-o dată schimbi prefixul … Cum ai putut să faci atât de multe și totuși să nu ții seamă de el, timpul.

Habar nu am cum au trecut 29 de ani de viaţă. Ce pot spune este că apreciez tot mai mult momentele de linişte, de bucurie, de lucrurile simple. Să mă bucur de iubire şi de tot ce îmi poate oferi ea prin iubirea de el, de cei dragi, de tot ce înseamnă frumos.

Au mai rămas doar 7 zile până când împlinesc 29 de ani. 2 zile mai târziu voi susţine, în ultima şedinţă ca Preşedinte Oradea Toastmasters, discursul cu titlul sugestiv, de altfel “Despre lucrurile simple”, referindu-mă aşadar la toate lucrurile mici şi frumoase care ne fac viaţa mai specială.

Orice vise aş avea, lucrurile simple voi păstra …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s