Posted in Oradea Toastmasters

Oradea Toastmasters lansează Proiect 100

Oradea Toastmasters – al doilea ONG de suflet pentru mine, după ce 5 ani de zile, în timpul facultăţii m-am dedicat ASUO – despre care v-am tot povestit în ultimele postări, a avut o evoluţie fulminantă în acest an.

alina1

2013 a adus multe noutăţi în cadrul clubului, au avut loc tot felul de evenimente accesibile publicului orădean, iar pe 1 aprilie, acest an, clubul a intrat OFICIAL şi pe harta Toastmasters International.

De atunci, lucrurile au prins cu totul şi cu totul alt contur. Clubul a evoluat prin evoluţia membrilor, prin dorinţa lor de a se implica, de a se dezvolta personal şi profesional. Iar de la 1 iulie, prin noua conducere, totul a luat o altă amploare.

Am lăsat în urmă un mandat plin şi am pornit cu încredere că noul mandat va fi unul concentrat pe calitate şi creştere. Şi cel puţin până acum aşa se întrevede. Clubul de oratorie şi public speaking, Oradea Toastmasters şi-a mutat şi locaţia tocmai la Hotel Continental, în sala Palladinum. Astfel că toţi cei care vor dori să afle mai multe despre club o vor face de acum încolo, în fiecare miercuri, de la ora 19.15.

Miercurea trecută, clubul a lansat un nou proiect. Unul inedit. Iar Ioana Ştef, VPPR al clubului a trimis un comunicat de presă care frumos vorbeşte despre Proiectul 100.

“Clubul de oratorie și leadership Oradea Toastmasters lansează PROIECTUL 100, o inițiativă amplă care-i implică pe toți membrii clubului orădean într-un efort de a-și ajuta membrii în procesul de dezvoltare personală și profesională. Lansarea PROIECTULUI 100 coincide și cu mutarea clubului în noua casă, și anume Hotelul Continental Forum, Sala Palladinum (Aleea Ștrandului, nr. 1).

PROIECTUL 100 are menirea de a răspunde unor nevoi strigente ale fiecăruia dintre noi. Nevoi precum: cunoaştere, explorare, avansare, comunicare, conducere, dezvoltare şi multe altele.

Primul pilon fundamental al Proiectului 100 este acela de a întocmi colectiv o listă a celor mai bune şi recomandate cărţi din domeniile: Dezvoltare Personală, Comunicare şi Public Speaking, Leadership şi Societate / Globalizare. Al doilea pilon fundamental al Proiectului 100 este acela în care fiecare membru Oradea Toastmasters își alege un minim de 2 cărți din lista celor 100 (pot fi atât titluri propuse de el cât și din restul listei) pentru a le citi. Pentru fiecare carte citită și înainte de a trece la următoarea carte se vor face trei recenzii (scrisă, audio și video). Recenziile vor fi făcute respectând un format standard, însă lăsând loc liberei creativități a recenzorului.

Finalul proiectului și celebrarea sa va avea loc la finalul celei de-a o sută recenzii (sub toate cele 3 forme). Estimăm că proiectul se va desfășura pe o durată de 6 – 10 luni calendaristice. Pe măsură ce proiectul înaintează, vom avea implicit o mini bibliotecă formată cu recenzii scrise, audio și video. ”

Acest proiect se anunţă unul deosebit, prin implicare oamenilor, prin nota aceea de distincţie şi de valoare pe care o aduce.

La fel ne bucură şi prezenţa Mihaelei Tatu, în cadrul acestui club, care de asemenea ne sprijină, ne oferă mult feedback, de care avem atâta nevoie şi ne ghidează paşii spre … profesionalism şi clasă.

Acestea fiind spuse, tot ce pot să spun este că recomand oricui această experinţă, care pe mine, personal, de mai bine de 2 ani încoace, mi-a adus multe împliniri, şi de unde am avut şi multe lecţii de învăţat.

Felicit în final, oameni care se implică foarte mult şi îşi doresc să crească aici: Eugen, Ionut, Carina, Ioana S, Sergiu, Cati, Daniel, Cristi, Alina, Ioana P, Ramona, Codruta, Elena, Victor, Valentin, Emilia, Sorin, dar nu în ultimul rând mulţumim Raluca şi Mihaela.

Drept concluzie, bucuraţi-vă de această şansă, nu o lăsaţi să treacă pe lângă voi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s