Posted in Relatari

Oradea, între locuri frumoase și … amenzi

Știu că această postare a mea nu va schimba nicidecum lumea, și nici măcar gândirea edililor noștri orădeni. Dar, cu toate acestea, am simțit că trebuie să scriu aici, să povestesc ceea ce cu adevărat îmi displace.

primaria

Iubesc Oradea. Scriu despre ea de fiecare dată când am ocazia. Mă mândresc cu ea, prin toate fotografiile pe care i le fac. Iubesc toamna orădeană, corso-ul nostru, faptul că a crescut într-un timp extrem de scurt. Dar nu îmi place atunci când nu se face dreptate în orașul meu.

Azi, după foarte mult timp, m-am trezit cu o amendă de parcare. Da, am și eu vina mea, dar mă doare că aceste amenzi nu se aplică la toată lumea. De ce, spre exemplu, vinerea seara, magnații cu BMW-uri și Mercedes-uri, parcați mai mult decât ilegal pe drumurile special amenajate pentru pietoni, undeva pe Dorobanțiul de Oradea, nu sunt văzuți de absolut nimeni? Poliția, cu dubele aflate vizavi de ei, nu schițează nici cel mai mic gest pentru a-i sancționa! Ei de ce au voie, iar noi trebuie să achităm amenzi de parcare la un ghișeu unde doamnele de acolo sunt mai acre de vreo 1.000 de ori decât mine, care vărs bani în contul lor pentru salarii ? Da, acum nu pot să nu mă leg de aceste doamne funcționare, sictirite de viață, care trăiesc din banii noștri, și care au atitudine demnă de persoane care stau cu lime-ul și cu lămâia, zi de zi, în gură.

Aici nu sunt de acord. Și nu sunt de acord ca legea să nu se aplice pentru toată lumea. Dacă e lege, atunci să fie lege pentru toată lumea.

Am plecat mai mult decât îngrețoșată de la acest Serviciu de Parcări, și acest sentiment îl am de fiecare dată când am de plătit o amendă. Pentru că parcă l-aș plăti din banii acelor doamne, care mai mult stau decât lucrează, și mai mult sunt scârbite, decât prietenoase. Îmi pare rău că trebuie să spun asta, că iubesc acest oraș și că uneori mă face să mă gândesc și totuși de ce se întâmplă toate acestea? …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s