Despre orgoliu … şi fericirea de a renunţa la acesta

Posted on

S-ar zice că timpul curăţa orice rană. Că tot timpul te ajută să înţelegi lucruri care cândva îţi păreau de neînţeles. Că timpul trece, uneori prea repede …

orgoliuTimpul este cu adevărat ca o adevărată sursă de răspunsuri atunci când de multe ori nu înţelegem multe lucruri. Dar, deopotrivă, o dată cu trecerea timpului, devenim mai înţelepţi, chiar şi prin faptul că am reuşit să învăţăm din greşelile noastre mai vechi.

Cu precădere ultimul an şi jumătate ce a trecut, mi-a readus în gânduri ideea cum că uneori trebuie să laşi de la tine, să fii mai îngăduitor cu cei din jurul tău pentru că altfel nu ai decât de pierdut şi prea puţin de câştigat. Fie că este vorba despre relaţia cu prietenii tăi, cu părinţii tăi, cu colegii sau şefii tai, dar mai mult decât atât în relaţia cu partenerul tău de viaţă, este foarte important ca în momentul în care intrigile sau conflictele apar, cel mai bine este să ieşiţi din ele, până când vă liniştiţi şi apoi să discutaţi în momentele în care vă simţiţi cu adevărat liniştiţi, altfel pot apărea mici “războaie”, care o dată cu trecerea timpului să declanşeze unul mare şi să se producă o ruptură, de cele mai multe ori … dureroasă.

Asta a fost una dintre lecţiile pe care le-am învăţat şi de care încerc să îmi amintesc de fiecare dată când o posibilă intrigă ar putea apărea. Este foarte important să renunţăm la orgolii şi să lăsăm de la noi. Dar la fel de important este ca persoana sau persoanele din jurul nostru să înveţe la rândul lor să facă acest lucru. Altfel, în sufletul nostru vor apărea doar frustrări.

Aşadar, am ştiut că voi fi mai fericită în momentul în care am renunţat la luptele de orgoliu, am lăsat lucrurile să se întâmple, iar în momentele în care apele s-au liniştit am putut să discut la concret cu acea persoană.

Cu adevărat că fericirea adevărată vine dinăuntrul nostru. În momentul în care suntem împăcaţi cu noi înşine putem să fim fericiţi şi să îi facem la fel şi pe cei din jurul nostru ! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s