Posted in Relatari

Iar ei au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi

Dacă ar fi să îmi întorc privirea spre trecut, preţ de doar câteva clipe, şi să rememorez cel puţin ultimele 3 luni, în mod sigur aş găsi un cuvânt care să le descrie pe toate 3: nunţi. Şi asta pentru că, poate mai mult ca niciodată, anul acesta chiar am fost la multe nunţi. Şi în ceilalţi ani primeam invitaţii, de cele mai multe ori mergeam, dar erau dăţi când chiar nu reuşeam, şi asta pentru că se întâmplau vara în perioada concediilor. Dar în acest an, am amânat orice concediu şi am onorat invitaţiile.

Săli care mai de care mai frumoase, cu meniuri alese şi mirese şi miri parcă scoşi din poveştile cu prinţi, la fiecare m-am simţit bine, foarte bine şi de la fiecare am mai învăţat câte ceva. Am mai cunscut pe cineva. Pentru că în fiecare nuntă este nu doar bucurie şi distracţie, ci un nou început pentru cei doi miri.  Parcă o nouă viaţă pentru ei.

Fotor0727162921Dintotdeauna am avut o predilecţie pentru a merge la nunţi. Erau ani întregi în care nu primeam nicio invitaţie. Dar şi ani, cum este acesta când am fost şi vor urma încă destul de multe. Deşi par la fel, fiecare are ceva diferit, fie atenţia la detalii, cea pentru musafiri, trupele care fac atmosferă sau cine ştie … poate chiar gazdele speciale: mirele şi mireasa.

De la Târgu-Mureş la Beiuş, Gepiu, Bratca sau Zalău şi apoi din nou Oradea, am străbatut aproape o jumătate de ţară pentru ca în acest an să fiu alături de ei.

Însă una din marile dileme ale unei femei, pe lângă toate drumurile şi pregătirile, a fost de fiecare dată, ţinuta. Noi, femeile, ne dorim să avem de fiecare dată altă rochie, altă ţinută, alt machiaj, alte bijuterii etc, la fiecare eveniment la care ne facem apariţia. Ei bine, şi în cazul meu, această “problemă” a devenit una care m-a pus pe acţiune. Drumuri, magazine (eu care niciodată nu am fost în un shopping woman addicted), rochii, accesorii. În final, am reuşit să îmi întregesc garderoba cu rochii colorate – uitând de negrul care mă scotea mereu din orice situaţie – şi adoptând culori vii: roz, roşu, turcoaz, albastru electric, galben, verde, alb-negru şi altele. Iar accesoriile variate şi mai ales floriile din material – care par noua tendinţă de sezon – au fost pata de culoare care au transformat o rochie simplă – de buget limitat – într-una elegantă. Acum nu mai îmi fac griji pentru evenimentele ce vin, am o soluţie pentru fiecare din ele. Şi chiar le aştept cu drag.

Iar tot ce îmi doresc apoi este ca el şi ea să fie fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s