Despre vot și nu numai

ueIeri, încă de dimineață, ne-am îndreptat spre secția de vot. Cu mic, cu mare. Eram sceptică, căci de ani de zile încoace, de fiecare dată când veneam la vot la secția aceasta, era mai mereu pustiu.

De această dată, însă nu, era multă multă lume, și mulți veneau după noi. La ora 10! Am aflat apoi, că asa se întâmplă în toată țara, dar și în diaspora. Nu îmi venea să cred.

La începutul săptămânii trecute, nu eram sigură cu cine voi vota. Acum o lună aș fi zis clar că va fi USR-PLUS, dar de când mi-au spamat adresa de email de companie (iar eu sunt foarte GDPR addicted), am renunțat la gând și chiar le-am spus asta.

Apoi, când la mijlocul săptămânii anterioare, ne-a vizitat la sediul nostru, Qubiz, chiar domnul Primar Ilie Bolojan, iar la întrebarea mea, “Singur ați venit?”, îmi spune că desigur, nu are nevoie de alai (nu așa a fost exprimarea lui, dar în mod cert a spus că se știe descurca), lucru care pe mine m-a surprins în mod tare plăcut (căci de regulă în campanie, se vine cu o echipă mare), a fost declicul discuției și probabil decizia urma să fie luată. Am vorbit diverse, dar a recunoscut și că a venit în scop electoral, și dacă cumva nu suntem deciși “… dacă aveți încredere în mine, să votăți Partidul Național Liberal, cu toate neajunsurile sale, dar și părțile bune și să alegeți răul cel mai mic”. Mi-a plăcut că a fost sincer, și a recunoscut și părțile bune și cele rele, astfel că de acolo și până a-l susține (nu doar la modul general) la vot, nu a mai fost decât un pas.

Și mai cred, totodată, că la nivel de Oradea, oamenii au votat pentru primar, mai mult decât pentru cei care ne vor reprezenta la Bruxelles.

Am urmărit aseară rezultatele și cred că oricine le-a văzut, a fost foarte surprins de tot ce s-a întâmplat. Am urmărit și ce s-a întâmplat azi. Nu pot să spun că ma bucur, ci mai degrabă cred că într-un final, orice facem, are un efect mai mult sau mai puțin îndepărtat asupra noastră.

De încheiere, cu optimism, tot ce sper în continuare este ca de azi înainte, lucrurile să se îndrepte, cred că România / dar și Oradea, are oameni capabili care pot să crească această țară și cel mai important, cred că te poți realiza și aici, dacă vrei cu adevărat.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s