Posted in Cugetari, Uncategorized

Totul va fi bine

Finalul celei de-a treia săptămâmi de izolare, ne regăsește cu tot mai multe cazuri confirmate în România, cu mult mai stricte măsuri de prevenire a multiplicării virusului, cu mult mai mulți oameni rămăși fără loc de muncă, cu magazine asaltate atât în offline, cât și în online, cu mult mai mulți oameni care poartă măști și mănuși atunci când se deplasează în afara domiciliului. Pare un scenariu desprins dintr-un film, însă din păcate, așa este realitatea în aprilie a lui 2020. Cu două săptămâni înainte de Marea Sărbătoare a Paștelui, în întreaga lume dăinuie panica, tristețea, disperarea, și tot mai puțini ne gândim la bucuria sărbătorilor …

Dacă atunci când clopotul bătea de ora 0.00 în Noaptea de Revelion, visam la un an și mai bun, la 3 luni de atunci, lucrurile stau atât de diferit … cred că nu multă lume și-a imaginat un astfel de an. Aveam fiecare planuri, pe plan personal, pe plan profesional, care iată acum, suntem nevoiți să le punem deoparte, și să regândim totul, cu alți ochi. Să ne dorim cu totul și cu totul altceva. Cred că prioritatea tuturor în aceste momente de încercare, este să își păstreze sănătatea fizică, dar și cea psihică, pentru că astfel de zile nu pot decât să te încerce în cele mai neobișnuite moduri.

totUnii avem noroc să avem familia aproape, să avem un loc de muncă, să putem fi remote, să fim bine, alții însă sunt loviți crunt de această pandemie, iar în aceste clipe este foarte important să îi ajutăm pe cei care sunt mai greu încercați, să ajutăm dacă putem, cât mai mult posibil.

Întotdeauna, dar fără excepție, în tot răul există și un bine. Sigur că și această pandemie, cu toate relele ce le-a semănat în lume, a lăsat și lucurile bune. Oamenii se ajută mai mult, furnizorii fac mai multe livrări din casă în casă, oamenii stau mai mult cu cei dragi, își fac ordine prin casă, și prin viață, Planeta respiră, stratul de ozon al pământului se regenerează.

Dar poate cel mai important lucru este că oamenii au înțeles ce înseamnă de fapt adevăratul lucru important în viață: sănătatea. Cât timp o avem, toate celelalte le rezolvăm de la sine. Când această lipsește, nimic nu mai contează cu adevărat.

Visez și eu, la fel ca multă lume, la ziua 0, când dăm restart la totul. Ziua când lucrurile vor reveni la normal, vom putea să răsuflăm ușurați, să stăm la aer, să putem desena, juca, să ne plimbăm, să vizităm … Dar până atunci visez, îmi găsesc tot felul de treburi de făcut, și visez în continuare.

Și îmi spun mereu …TOTUL VA FI BINE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s