Posted in Cugetari

Pasiunile din vremea pandemiei

Au trecut 6 săptămâni de carantină. Nu au trecut deloc repede. Altădată, timpul trecea mult mai repede, atunci  – în altă viață – azi era luni și parcă imediat era weekend. Acum parcă timpul stă în loc.

În această perioadă, pot să zic că am fost privilegiată dintr-un punct de vedere, am și avut de lucru, dar și pentru că mi-am reactivat câteva pasiuni care mi-au ținut mintea ocupată cât mai mult posibil. Am redescoperit 10 pasiuni pe care le cultiv periodic, mai ales în această perioadă

  1. tortBucătăritul -> în cealaltă viață, găteam doar strictul necesar, când eram acasă, de cele mai multe ori comandam la firmă. Acum lucrurile au luat o cu totul altă întorsătura. Chiar dacă o dată pe săptămână susținem câte un restaurant local, în restul zilelor trebuie să gătim și să descopăr lucruri noi. Zilele trecute am pregătit un cheesecake de Nutella și mascarpone ca premiu pentru un concrus organizat intern în firmă.
  2. Blogul meu -> pe care mult timp l-am neglijat din lipsă de timp. Acum chiar reușesc să îmi repun gândurile în mișcare și să reactivez un proiect mai vechi al meu. Am început deja de miercuri cu un guest post, venit tocmai din Italia, din ce a fost epicentrul pandemiei – despre Solitudinea colectivă. Și urmează și alte – sper – multe surprize.
  3. accAccesoriile -> am creat diverse accesorii pentru mine, pentru Raisa, pentru prietenii ei, diverse culori, mărimi sau forme.  Am lucrat cu mărgele fie minuscule, fie mai mari. Mă bucur că am cui să le fac, și să îmi umplu timpul cu folos.
  4. Cititul -> recunosc că mai mult în online sau cărți de povești pentru copii. Dar e mereu o delectare.
  5. Cântatul -> periodic facem câte o seară de karaoke cu Raisa. E un moment bun împreună, ne distrăm și uităm de toate.
  6. Dansul. Diminețile ascultăm Radio Zu, iar în jurul orei 15.00 live-ul lui Bob Sinclair timp de o oră, și spre seară diverse party songs de pe youtube și nu numai.
  7. toastPublic speakingul, căci mi-era dor de el. Iar miercurea, de la 19.30 mă revăd peZoom cu membrii Oradea Toastmasters, ascult discursuri faine, și câteodată intru și eu la improvizate.
  8. Puzzle-urile și rebusurile – sunt nelipsite din activitățile noastre. Îți pun fain mintea la contribuție. Uneori facem și concurs cine termină mai repede câte un puzzle. Iar rebusurile sunt perfecte pentru momente de delectare.
  9. Desenul – poate una din cele mai relaxante pasiuni, care dă frâu imaginației și detaliului.
  10. Și nu în ultimul rând, un pic de balcondesign de interior. Mi-a plăcut cred dintotdeauna, dar mereu găseam motiv că nu am timp să fac prin casă. Urmărind pe Internet mai multe fotografii despre amenjarea balcoanelor, am reușit să fac și eu micul nostru colț de rai. Pentru noi, e frumos, aerat, și o bucurie pentru Raisa. Iar florile mele de balcon fac și ele foarte bine 🙂 M-am bucurat tare mult de rezultat, de aerul curat la noi acasă.

Cred că atât timp cât avem pasiuni, care poate în unele momente sunt doar pasiuni și sunt doar admirate, ne pot ține mintea ocupată în astfel de perioade sumbre la nivel mondial, dar chiar și la nivel personal.

E important să ne găsim mereu câte o preocupare, pe care să o dezvoltăm și pe care să o avem pentru că ele ne pot ajuta să trecem peste toate mai departe, și de ce nu … în unele cazuri să devină un business adevărat. Și să citez o vorbă:

Fără pasiuni, viața e searbădă.

Nimic mai adevărat. Dacă ne găsim ceva ce ne place, cu siguranță altfel trece timpul, altfel trec și gândurile. Și vom trece și peste asta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s