Posted in Interviuri, Oameni deosebiti

Laura Pașcalău: Să nu mai fim atât de negativiști, să încercăm să ajutăm dacă putem, iar dacă nu, să încercăm să nu facem rău

Pe Laura o cunosc de ani mulți, poate de peste un deceniu, dar în ultimii ani a devenit pentru mine – șefa mămicilor din Oradea – are un grup pe Facebook adresat mămicilor și viitoarelor mămici: Sunt mămică, ce să fac? cu peste 12.000 de membre, care le-a ajutat pe foarte mult în această meserie, poate cea mai grea din lume. La rândul ei, are 2 fetițe și pentru ea grupul a fost unul foarte util.

Luni, 27 aprilie, la nivel național, s-a decis ca sistemul școlar să se închidă fizic și să continue doar la nivel online. Așa că provocările continuă și pentru ea … În această perioadă de peste 6 săptâmăni de carantinare, te rog sa ne impartasesti câteva idei:

  • În primul rând, cum ți se pare decizia de a muta tot învățământul în online până cel puțin în luna septembrie la repornirea unui nou an școlar?

Mi se pare o decizie înțeleaptă! Doar pentru că din 15 mai se vor mai relaxa restricțiile, nu înseamnă că virusul va dispărea. Consider că momentan cea mai importantă e sănătatea și apoi restul. După părerea mea, tot ce se pierde în această perioadă, cumulate, se poate recupera pe parcursul anului școlar 2020 2021. Atât de importantă este sănătatea încât nu ar trebui să ne facem probleme nici dacă s-ar repeta acest an școlar, asta e părerea mea. Da, e greu atât fizic cât și psihic… dar să știți că nu numai pentru noi părinții e greu, e greu și pentru copii!!! Le e dor de grădiniță, de școală, de doamne, de colegi….. Clar e ceva prin ce nu am mai trecut, nici noi și nici părinții noștri! Suntem oameni, trebuie să ne adaptăm….. dacă vrem, putem!

  • Ce ai învățat / redescoperit în această perioadă?

E o întrebare bună…. Hmmm….. am învățat că meseria de pedagog nu e pentru mine! J))) Ok, știam asta, tocmai din acest motiv nu am făcut nici măcar modulul pedagogic din facultate….. 😀 Dar în toată această perioadă mi s-a dovedit clar. Nu am darul de a preda și de a învăța când vine vorba de materiale pentru școală și grădiniță…..  Nu invidiez pedagogii pentru meseria lor, îi stimez! Și e foarte foarte clar că dacă nu îți place să fii pedagog, nu poți să faci asta!

  • Cum e viața în carantină cu 2 fete micuțe, ce activități faceți zi de zi ?

Aceste 2 fete micuțe, cum le numești tu, sunt ca niște 10 dragomonștri! J))) Și dacă mai iau în considerare si pe surioara lor Peppa (câinele amstaff) ce e in minte cu ele fiind încă pui….. pfuuu… noroc ca nu stau la etaj, că altfel zburam pe geam demult! :))))))

Ok, gluma e gluma… tu știi că eu nu sunt tipul acela de mamă ce se da drept mama perfectă și vreau să fiu un model pentru toată lumea….. sunt și eu om, clachez, am și eu momentele mele de mama crizată, și eu zbier, strig…. J))) dar da, e greu în același loc atâta timp…. O iei razna, psihic!

Activități? Vai…. Am epuizat deja tot internetul, am printat la fișe de lucru în aceste săptămâni că deja eu nu mai știu de capul meu. Dar ele vor! Vor fișe, vor să lucreze… le place! Acum le-am comandat caiete avizate de minister, de la editura Aramis, foarte ieftine între 2 si 6 lei…. Am zis că sunt mai ok decât să tot printez, mai ieftin sigur ies! J Lucrăm în fiecare zi în caiete. Facem origami, pictăm, colorăm, desenăm, ieșim în curte, că noi stăm la casă, alergăm, zbierăm, sărim, cădem, ne lovim, ne julim genunchi, coate… J))))) ne certăm, ne împăcăm, gătim, mâncăm….. și mai si lenevim. Și să nu uităm! Ne facem unghiile cu lac, pentru că în timpul anului școlar nu avem voie! J)) Deci, mare bucurie!

  • Ce îți lipsește din viața normală și care va fi primul lucru pe care îl vei face după 15 mai?

Socializarea în persoană…. Că socializare în mediul online este și a fost dintotdeauna. Mi-e dor să merg la manichiură, cosmetică, coafură…. Mi-e dor sa ies la plimbare, să mergem la părinți și ei să vină la noi…. Mi-e un dor imens să mănânc la restaurant! Să mâncăm o înghețată pe pietonală….. mi-e dor de festivaluri! Și o să îmi fie tare dor de ele…. Noi stăm lăngă Cetatea Oradea și anul trecut ne-am bucurat din plin de fiecare festival….

  • Câteva ganduri pentru cititori/fani/prieteni/mămici etc 😊

Gânduri? Hmmm…. Știu că e greu pentru toată lumea, dar trebuie să încercăm să gândim pozitiv! Trebuie să respectăm regulile ce se impun, să fim înțelegători și să avem încredere în conducere. Să nu mai fim atât de negativiști, să încercăm să ajutăm dacă putem, iar dacă nu, să încercăm să nu facem rău. Trebuie să fim uniți în această perioadă și nu numai! Să punem pe primul loc sănătatea noastră și a celor din jur, și apoi să ne gândim la restul….

One thought on “Laura Pașcalău: Să nu mai fim atât de negativiști, să încercăm să ajutăm dacă putem, iar dacă nu, să încercăm să nu facem rău

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s