Posted in Interviuri, Oameni deosebiti

Adela Lazăr: “Am avut și noi momente dificile până ne-am adaptat, am mai plâns pe la colțuri, recunosc, suntem oameni normali, ideea e cum faci să treacă momentele astea și să îți păstrezi speranța”

Adela Lazăr este pe lângă ceea ce este – artistă, actriță, Hadella, Toppolina – un om plin de optimism. Pe Adela am cunoscut-o acum mulți ani, și de fiecare dată m-a ajutat cu sfaturi prețioase și m-a ajutat de atâtea ori… Și eu, și Raisa ne amintim cu drag de ea, și de rolul Dorothy din “Vrăjitorul din Oz”.

În această perioadă se bucură la maxim de perioada de carantinare și ne-a transmis gânduri foarte multe pline de un optimism molipsitor.

1) Ce ai învățat și redescoperit în perioada aceasta ? 

3Am realizat că pot să fac absolut orice îmi pun în minte și că avem o capacitate de adaptabilitate extraordinară, toți 3. Pentru noi, carantina asta a însemnat de fapt adaptarea totală într-un alt mediu, la țară, la casă, în natură. Am copilărit la țară amândoi și cumva am retrăit și retrăim zilnic asta, ne retrăim copilăria de la țară alături de Anabela.

Ne amuzăm de noua viață pe care ne-am creat-o. Am cumpărat 20 de găini, ne-am făcut grădina de zarzavaturi. Sebi e agricultorul șef, a aranjat toată livada de pomi, a plantat unii noi. Eu bucătăresc fel de fel de bunătăți pentru ei. De Paşti am făcut cozonaci și drob si toate delicatesele de acasă.

2) Ce frumos .. și bănuiesc că ea e cea mai fericita că sta alături de voi. Cum i-ați explicat că școala se va închide și va învăța totul online până în septembrie ?

Pentru Anabela e cea mai frumoasă perioadă, și pentru noi desigur, e cel mai frumos 1concediu:). Știe despre Coronavirus, înțelege că e un virus periculos, i-am zis că va face împreună cu mine temele, îi e dor de colegi, dar noroc cu tehnologia, se mai văd din când în când și e super:). Nu am pus accent foarte mult pe asta, ne bucurăm că suntem aici și facem ce trebuie sa facem ca sa ne fie bine nouă și celorlalți, dacă asta înseamnă să stăm acasă, asta facem:)

Acum, Anabela are parte de cele mai tari ore de4 științe cu Sebi, merg pe vale în expediții. i-a facut terariu, îi plac mult animalele și insectele și natura. Știi ce e funny? Când am venit aici acum câteva săptămâni, nu știam că vom sta atâta. Am pus pentru ea de toate: haine, etc, pentru mine nu am pus decât cateva haine, dar mi-am pus culori frate și panze … să nu ducem lipsa. :))))

3) În definitiv, cred că nimeni nu știa cât va dura… sau cât va mai dura. Și mulți se gândesc când va fi din nou normalitatea de dinainte. Sau dacă aceea era normalitatea sau poate ce trăim noi acum e, cu restricții. Probabil era nevoie de un reset, să facem altfel lucrurile. Este vreun lucru pe care îl vei face, în mod deosebit, după ce vă reîntoarceți și lucrurile vor fi mai libere?

2Nu va mai fi nimic ca înainte. Vom vedea ce va fi. Ne vom adapta. Nici nu mă gândesc la asta. S-a întâmplat și de acum va trebui să trăim cu asta. Ăsta e Războiul generației noastre. Probabil ne vom plimba prin magazine și mă voi întâlni cu prietenele mele la cafea și povesti, și voi merge în vizită la bunica mea și la părinții mei. Acestea ar fi pe primul loc. De asta am facut filmulețele cu “Aventuri în vremea Koroanei”, să se bucure oamenii.

5) Cum merg creațiile tale? am văzut că ați pictat tot felul! Poate ne mai inspirați cu niște idei de activități pentru familiile cu copii, care poate nu au grădină/curte, stau mai mult acasă; ce ar mai putea să facă cu copiii ?

Creațiile merg extraordinar! Am decorat toată casa cu tablouri pictate de Anabela și de mine. Am pictat un dulăpior din baie. Am reinventat bibelourile. Facem tot felul de instalații cu lemne din ogradă.

Puteți picta balconul, bucătăriți împreună, desenați, lipiți, decupați, refolosiți jucăriile vechi, faceți tot felul de colaje cu ei, faceți coliere din paste penne și le puteți colora cu cariocile.

6) Și de final … ce mesaj le trimiți prietenilor / cititorilor / fanilor tăi?

Îi iubesc și le mulțumesc că sunt alături de noi și îi simțim aproape în fiecare zi, împreună e mai fain și mai simplu să trecem peste orice situație. Și să fie cuminți încă puțin și să stea în casă:)

Am avut și noi momente dificile până ne-am adaptat, am mai plâns pe la colțuri, recunosc, suntem oameni normali, ideea e cum faci să treacă momentele astea și să îți păstrezi speranța, e din ce in ce mai bine:).

One thought on “Adela Lazăr: “Am avut și noi momente dificile până ne-am adaptat, am mai plâns pe la colțuri, recunosc, suntem oameni normali, ideea e cum faci să treacă momentele astea și să îți păstrezi speranța”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s