Posted in Cugetari

12 ani și mii de gânduri

În această lună, blogul meu împlinește 12 ani de existență. Au trecut anii, au rămas gândurile.

Atunci, în 2008, când am l-am creat, aveam gândul acela că aici va fi în sfârșit locul unde voi putea scrie oricât și oricând, fără limitări, fără opriri. Am început pe aunci când să ai blog era un lucru inedit și deosebit.

Am scris despre oameni, am făcut interviuri cu formații, cu personalități locale, dar cel mai mult ce am făcut a fost să îmi împărtășesc gândurile vizavi de aspectele vieții sau de momentele prin care treceam.

Au fost ani în care am scris necontenit, dar au fost și ani cu hopuri, când poate timpul meu a fost alocat spre alte direcții. Dar a venit un moment în viața noastră, a tuturor, când ne-am oprit, și ne-am reorientat, când a trebuit să facem altfel lucrurile decât oricum le făceam până acum.

Au trecut 7 săptămâni de carantinare, nu aș zice deloc că au trecut “pe nesimțite”, chiar din contră, pentru prima dată după foarte mulți ani, timpul a trecut mai lent, mai înțelept, lăsându-ne pe noi să tragem concluziile de rigoare.

La 12 ani, am încercat să îmi reînviu blogul după o lungă perioadă de stagnare. Să scriu despre tot ce am simțit și am învățat în această perioadă. Iar mai apoi, să rog oameni faini să mi se alăture, să ne împărtășească și ei simțirile lor din perioada coronavirusului.

Prima săptămână de interviuri, ni i-a adus în față pe:

 • Adrian Andor – el deține o cofetărie dragă mie, Cookie Monkey – Sweets and More, și în mod cert perioada aceasta a fost o provocare pentru ei și au venit cu noi idei de a face altfel lucrurile.
  • “Noi, ca popor, avem darul de a fi adaptabili și de a găsi soluții creative atunci când e nevoie.”
 • Laura Pașcalău – șefa mămicilor din Oradea, având un grup de peste 12.000 de mămici și viitoare mămici: Sunt mămică, ce să fac?, le-a ajutat cu multe sfaturi (desigur și pe mine), și pentru care perioada aceasta este una de provocări alături de fiicele ei, ne-a povestit și despre activitățile lor împreună.
  • “Să nu mai fim atât de negativiști, să încercăm să ajutăm dacă putem, iar dacă nu, să încercăm să nu facem rău”
 • Adela Lazăr – actriță a Teatrului Regina Maria, artistă, mămică și un om plin de optimism, ne vorbește despre viața din carantină, izolați la câțiva kilometri de Oradea, unde își retrăiesc viața la țară, alături de soțul ei, Sebi, și fetița ei, Anabela și fac tot felul de activități … colorate 🙂
  • “Am avut și noi momente dificile până ne-am adaptat, am mai plâns pe la colțuri, recunosc, suntem oameni normali, ideea e cum faci să treacă momentele astea și să îți păstrezi speranța”
 • Ionuț Breb – vicepreședinte al primului club Toastmasters din lume, Smedley Toastmasters, ne vorbește despre viața profesională și viața personală la un singur loc, dar și despre viitorul comunicării și al leadershipului.
  • “Cred că generației mele i-a fost facută cadou această perioadă, pentru a putea dezvolta un gram de empatie pentru înaintașii noștri.”
 • Crina Matei – profesor de biologie, dar și o mare pasionată de bucătărit, deținătoarea unui grup de peste 25.000 de pasionați de bucătărie, mămică, dar și iubitoare de natură, ne vorbește despre dorul de natură și de copiii de la școală.
  • “După această perioadă, ar trebui să învățăm sa trăim cu mai multă responsabilitate, respect si iubire”

Ei sunt primii mei invitați, mă bucur tare mult că mi-au făcut onoarea de a ne scrie gândurile lor, și le mulțumesc și pe această cale. Prima săptămână de interviuri o închei cu mult optimism, și abia îi aștept pe următorii invitați ! 🙂

La 12 ani de blog, sunt bucuroasă că îl pot celebra într-un mod special cu oameni frumoși și plini de optimism. La Mulți Ani blogule!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s