Posted in Interviuri, Oameni deosebiti

Timea Podina: “Experiențele te călesc, te învață că trebuie să cauți soluții ca să treci de obstacole.”

Pe Timea o cunosc din facultate, de pe când era jurnalistă. Anii au trecut, și multe s-au schimbat și pentru ea. Timi este mămică de 2 băieți de școală și de asemenea, deține Papetăria Ioșia, mai mult decât o simplă papetărie, un loc unde te simți ca acasă. Mereu ești primit cu căldură, și chiar și în această perioadă, Timi ne-a pregătit mereu comenzi cu tot felul de lucruri frumoase: cărți de colorat, puzzleuri, jocuri diverse pentru ca timpul în carantină să treacă mai ușor, dar chiar și înainte…

Despre perioada aceasta și cum s-au reorganizat… să vedem ce ne spune despre ea.

  • Cum ți s-a părut decizia de închidere a școlilor și mutarea cursurilor în online până în septembrie și cum le-ai explicat băieților întreaga situație?

În primă fază a fost o veste șocantă, dupa care am zis: mai bine acasă sănătoși, decât acasă bolnavi.  Am noroc că băieții se adaptatează ușor când vine vorba de schimbări (chiar și majore) și au înțeles că vom continua altfel. Școala online le place foarte mult, fiind amândoi atrași de tehnologie, iar acum o pot folosi util. Cel mare a avut emoții la primele ore, în schimb cel mic n-are nicio reținere și se simte tare în largul lui.

  • Ce ai învățat din această experiență? Ce ai redescoperit ?

Experiențele te călesc, te învață că trebuie să cauți soluții ca să treci de obstacole. A trebuit să ne reorganizam total și să facem să fie bine atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru. Aceste schimbari te fac să îți revizuiești ordinea priorităților: copii, casă, bussines.

  • Cum v-ați reinventat ca business ? Ce lucruri noi găsim pe la voi ? 

Business-ul e pasiunea mea, și mă implic foarte mult pentru că îmi place ceea ce fac. Cred că aș putea să scriu pagini întregi legat de acest subiect J. Primul gând a fost: Trebuie să găsesc soluții și să merg mai departe în maximă siguranță!  Astfel că a trebuit sa închid ușa …… și să deschid geamul J  LA PROPRIU. Spațiul unde suntem ne-a oferit această posibilitate și am profitat de ea. Virusul ne-a surprins într-un moment în care pregăteam noi strategii, dar pentru care nu găseam timp. Prin urmare, am primit TIMP să lucram la pagina de Facebook, să livrăm la domiciliu, să ne promovăm în mediul online. Suntem conștienți că urmează o schimbare majoră și trebuie să ne pregătim pentru a întampina cu bine aceste schimbări.

  • Ce îți lipsește din viața normal și care va fi primul lucru pe care îl vei face după ce revenim la o normalitate aproape de normalitate?

Viața normal pe care am avut-o numai așa nu se poate numi, adică eu nu am văzut-o așa. Veșnica agitație, alegatul de colo-colo, programul mult prea încărcat și multe altele. Acum vom realiza că altele ne sunt prioritățile. Cu toate acestea, mi-i dor de rudele mele, de familia mea. A trecut Paștele și nu i-am putut vizita, a trecut Paștele morților și nu am putut merge la cimitir la părinții mei. Mi-i dor de aceste obiceiuri L. Ce voi face prima dată? Voi recupera aceste vizite J și îi voi mulțumi lui Dumnezeu că ne-a păzit de cel rău.

  • Câteva gânduri pentru cititori /prieteni/orădeni 😊

Fiți optimiști și încrezători că totul va fi bine. Cautați soluții și le veți găsi. Uitați-vă mai mult la partea bună a lucrurilor, am primit mai mult TIMP pentru copii, pentru noi.

One thought on “Timea Podina: “Experiențele te călesc, te învață că trebuie să cauți soluții ca să treci de obstacole.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s