Posted in tata

DRUM LIN SPRE STELE, TATĂ!

TATA a fost pentru mine un ZEU. Când eram mai mică îmi spuneam că dacă tata moare, voi muri și eu. TATA a plecat spre ceruri și înalturi acum fix 2 săptămâni. Eu nu am murit, dar în mod cert ceva din mine a murit. Copilăria, visurile, planurile, sprijinul și iubirea lui necondiționată s-au dus deodată cu EL.

Nu pentru că era TATA, dar era cu adevărat special. Avea mereu o vorbă bună, avea mereu un răspuns la orice nedumerire sau orice problemă, știa orice din orice domeniu, și era foarte apreciat de cei dragi și de prieteni.

Sigur, erau și oameni care nu îl pot înghiți, dar după nici 2 săptămâni în care am fost și support pentru service-ul lui, îl pot înțelege. Cu unii nu te poți înțelege deloc. Îmi spuneam la telefon, “e doar o siguranță de reparat”. Da, clar doamnă, rezolvați-o dumneavoastră dacă vă pricepeți atât de bine … îmi venea să îi spun.

Dar TATA era TATA. Era un fel de IDOL și pentru fetița mea, Raisa. Se iubeau din priviri. Era iubirea aceea de bunic, care te face să tresalți, să îți dorești să mergi mai departe, indiferent cât de mult ai suferi pe interior. Ori TATA suferea și nu spunea nimănui. A dus totul pe picioare până la ultima suflare. (poza de mai jos este făcută pe 6 august, cu fix 15 zile înainte de a pleca….)

Pe 21 august ne pregăteam să mergem în concediu. Îl așteptam după o perioadă plină cu tot felul … Urma să vedem ITALIA; căci îmi doream de tare mult timp. Nu a fost să fie, căci TATEI i s-a făcut rău în decursul dimineții, fiind internat de urgență. După multe intervenții și telefoane și mers la urgențe, aflu că TATA e pe zona de resuscitare, că nu e bine deloc. Au urmat ore de așteptare și de neliniște până când la ora 16.00 ne cheamă doctorul (căruia îi mulțumesc și pe această cale pentru strădania lui de a-l salva pe TATA) la spital, că TATA urmează să fie operat de urgență. O operație lungă și grea, peste care dragul de el a trecut cu bine. Însă eram avertizați că e bine, dar nu suficient, fiind vorba de ultimele lui ore… Am fost să îl vizităm la ATI… Nu o să spun prea multe decât că nu credeam că va fi ultima dată când îl voi mai vedea…

Nu am vrut o înmormântare pompoasă, nu am chemat pe nimeni, a venit cine a dorit să vină și nici nu ne-am supărat pe cei care nu au putut veni. Am anunțat – pentru că așa se face – dar nu am vrut să încurcăm pe nimeni cu durerea noastră. Oricum, șocul a fost atât de mare, încât nu putem procesa nicicum informația că TATA NU mai e. Oamenii credeau că poate e vorba de altcineva, că sigur nu e adevărat. Așa ne-am fi dorit și noi, să fie doar un vis urât, dar din păcate e REALITATEA.

Acum îl văd doar în filme și poze … și recitesc despre el … Mai jos fragmente din rămas-bunul său:

Ion Gâdoiu, Nelu cum îl știa toată lumea, s-a născut la data de 28 iulie 1958 în Municipiul Pitești, județul Argeș, și a fost fiul lui Aurel și Elisabeta Gâdoiu. La vârsta de 3 ani s-au mutat la Oradea. 

3 ani mai târziu, se naște sora sa, pentru care alege numele Daniela, pe care o iubește, o îngrijește și căreia îi este nu doar frate, ci și mentor.

Câteva cuvinte despre Nelu:

În anul 1977 a absolvit Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea, fiind unul dintre cei mai eminenți elevi ai clasei

Apoi, urmează studiile Facultății de Electronică din cadrul Universității de Politehnică Timișoara, pe care o absolvă în anul 1983În același an, se căsătorește cu cea care i-a fost alături până la final, Luminița cu care are 2 copii: Alina (născută în 1984) și Andrei (născut în 1986), pe care i-a iubit, educat și ocrotit mereu.

A lucrat ca inginer electronist de-a lungul vieții sale și era foarte pasionat de ceea ce făcea, căci nici la cei 64 de ani ai săi nu voia să renunțe la locul său de muncă. O dovadă este și faptul că vineri, cu 2 zile înainte de a pleca dintre noi, era încă la serviciu, preocupat de sarcinile de muncă ale sale

A fost un om foarte iubitor și foarte înțelept și îndrăgit de familie, prieteni și colegi.

Una din marile sale bucurii ale vieții a fost aceea de a deveni BUNIC în anul 2015. Raisa-Anastasia, puica bunului, cum îi spunea el, fiica Alinei, a fost cea care i-a dat putere să treacă peste momentele grele din viața sa. 

Fusese diagnosticat cu ciroză hepatică în 2020 la final, după ce avusese și hepatită B în 1986 și 2002. Ducea boala pe picioare, dar nu se lasă, era monitorizat de doctori, dar din păcate boala nu l-a cruțat, iar în fatidica zi de duminică, 21 august 2022, el a plecat la ceruri, lăsându-ne pe toți foarte triști.

 

TATA e, acum, sper într-un loc bun cu mulți prieteni dragi (cum era și MIRCEA BRADU) și rude care ne privesc de SUS de mulți ani. 

O să pun mai jos câteva rânduri ce le-am cules în aceste zile și îmi doresc să le păstrez aici:

“Rămâi sufletul meu pereche”

“Cineva spunea că, atât timp cât avem părinți pe această lume, suntem încă copii… Aș completa doar că, atunci când unul dintre ei se duce, parcă o resimțim ca pe un al doilea sfârșit, mult mai dur și mai brutal al copilăriei, care a mai rămas undeva, trăind încă latentă în noi”

“Frumos și elegant ca el mare păcat, nu doream să văd așa. Am fost azi la biserică la ora 12 și am aprins o lumânare la altar pentru sufletul lui minunat”

“Păcat…într-un fel lumea era mai faină cu el”

“Finișul a fost, ce-i drept caracteristic lui, să nu deranjeze pe nimeni. Nu vorbeam des, dar întotdeauna îmi povestea despre familie și desprei cei apropiati cu foarte mult drag. A fost un tip fantastic.”

“Offf, tare greu îmi găsesc cuvintele…chiar ne leaga numai gânduri frumoase de Oradea, datorită lui, datorită vouă!”

“Era un om deosebit”

“Lumea acum e mult mai săracă”

De fapt lumea mea și universul meu s-au cam oprit în loc… E destul de greu de repornit totul…. TATĂ, ai fost și vei rămâne pentru noi CEL MAI BUN.

DRUM LIN SPRE STELE! Te iubim dincolo de cer și înapoi.

One thought on “DRUM LIN SPRE STELE, TATĂ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s