Despre mine

Bine ai venit pe blogul meu 🙂 Să îţi spun povestea mea?

Scriu de ani de zile. În clasa a V-a, mama mi-a cumpărat un jurnal şi atunci am simţit că va fi momentul în care voi debuta în ale scrisului. Şi asa a fost. Am început să scriu despre fiecare zi sau moment pe care îl trăiam. În clasa a VIII-a, am decis să mă înscriu la Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu”, clasa de informatică, sub îndrumarea dirigintelui, domnul Dorel Tifor, profesor de română. Am dat examen de admintere şi am intrat. Timp de patru ani, dumnealui a fost ca un mentor pentru mine. M-a ambiţionat şi m-a ajutat să mă formez şi să scriu mult mai bine. Dumnealui îi datorez foarte multe.

În timpul liceului, eram o persoană mai timidă, dar cu timpul, graţie mediului în care îmi desfăşuram activitatea, am dobândit curaj şi am început să privesc viaţa cu alţi ochi. Am vrut să îmi demonstrez că pot. Mă mândresc cu faptul că am participat la diverse concursuri de-a lungul acestor ani, însă cea de care sunt cea mai fericită este o menţiune I, dobândită în cadrul unui concurs interjudeţeande limbă franceză.

Ulterior, în clasa a XII-a, mi-am publicat primul articol în revista colegiului „Ţara Visurilor Noastre”, despre o şcoală de vară la care participasem intitulată “Girls Leading Our World” şi desfăşurată de către organizaţia PEACE CORPS şi guvernul american. Concursul a fost destinat tinerelor din întreaga ţără (au fost selectate în final 60, în urma unui test în limba engleză), prilej cu care am învăţat , de la americani, o mulţime de lucruri legate de leadership. Aşa a început totul.

La finalul liceului, mi-am spus că ştiu ce vreau să fiu când voi fi mare: jurnalist. Am crezut că o facultate de specialitate în Cluj mă va ajuta să îmi văd visul împlinit. Însă nu s-a întâmplat aşa. Din cauza unor probleme de familie, am abandonat ideea de a studia în alt oraş şi am rămas în Oradea. Mă pregătisem intens de jurnalism, dar, în final, m-am reprofilat. Am studiat la greu şi matematică şi astfel am intrat pe loc bugetat la Facultatea de Electrotehnică şi Informatică din Oradea, secţia Calculatoare.

Cu toate acestea, în luna septembrie a aceluiaşi an, am intrat şi la Jurnalism, în Oradea, fiind prima promoţie. Însă au fost câţiva factori care m-au determinat să renunţ, din diverse motive.

Timp de cinci ani (la Calculatoare) am fost tipul acela de student, care învaţă, munceşte şi se implică în diverse activităţi extracurriculare. În 2003, alături de alţi studenţi entuziaşti (îi voi enumera pe doi dintre ei: Claudia Mang şi Ovidiu Coman), am înfiinţat Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea (ASUO), implicându-mă activ în proiecte cu şi pentru studenţi. Am organizat în toţi aceşti ani (şi au fost aproape 5) diverse evenimente, manifestări culturale, sportive, cu sprijinul unor instituţii sau companii locale puternice, dar şi a unor organizaţii studenţeşti locale sau naţionale. Totodată, în elaborarea proiectelor noastre, am colaborat cu alte organizaţii studenţeşti, atât din Oradea: AIESEC, ASMO, ASCOR sau USMB, cât şi din ţară:  ASS, USR sau ANT. În acelaşi timp, am lucrat timp de 3 ani pentru Asociaţia Euro<26 România, respectiv 2 ani pentru American Experience Work&Travel. Astfel, fiind membru activ, participam des la întâlniri ale studenţilor, care aveau loc în diverse oraşe din ţară. Cu acest prilej, am descoperit treptat, o mare parte din România. Am umblat mult (Arad, Timişoara, Braşov, Constanţa, Buzău şi Vulcanii Noroioşi, Constanţa şi Costineşti, Bucureşti) şi cred că a fost un plus care mi-a deschis orizonturile. Am participat  şi la diverse şcoli de vară precum ar fi: “Aplicaţii ale  Logicii în Ştiinţele Umane” şi “Aplicaţii ale Inteligenţei Aritificiale în Ştiinţele Sociale şi Umane” desfăşurată în colaborare cu Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Oradea şi universităţi din Canada. Cursurile au fost susţinute de profesori din Canada, şi desfăşurate ambele la Stâna de Vale, loc în care au participat câte 60 de studenţi din întreaga ţară. După prima şcoală am fost numită “Cel mai bun organizator al Şcolii de vară“. Nici trainingurile nu le-am sărit, două dintre acestea fiind “Foundraising”, respectiv “Managementul Proiectelor”, susţinute de către Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor, în Oradea.

În 2007, o dată cu absolvirea facultăţii, m-am retras din ASUO şi surpriza a fost, chiar înainte de asta, să fiu desemnată „Eurovoluntarul anului 2006” de către Asociaţia Euro26 ROMÂNIA (cu care colaboram de 3 ani) ca o recompensă pentru activitatea mea.  Încă îmi amintesc cu drag de acei ani.

O altă amintire frumoasă care mă leagă de studenţie sunt cele 3 luni de bursă ERASMUS în capitala GRECIEI, Atena. Înainte de a pleca, am avut de susţinut diverse teste, printre care şi unul de limbă engleză, care mi-a oferit un certificat de limbă, nivel avansat. În ceea ce priveşte bursa propriu-zisă, s-a întâmplat în perioada martie – iunie 2007. Nu voi uita niciodata acele luni. În tot acel timp am pregătit un research despre AJAX, în cadrul Universităţii Naţionale Tehnice din Atena, şi totodată am urmat şi un curs de limbă greacă, la finalul căruia am dobândit un atestat de competenţă în limba greacă, nivel intermediar.

Colaborarea cu 24FUN – ediţia de Oradea a început în octombrie 2006, pe atunci scriam despre proiectele ASUO. Treptat, pe măsură ce m-am îndepărtat de acest domeniu, am fost cooptată de redactorul-şef, Doru Sicoe, să mă îndrept spre alte subiecte. Am început să scriu despre oameni interesanţi şi despre personalităţi locale ale oraşului nostru, dar şi naţionale. Înainte de 24FUN – ediţia de Oradea, am avut şi alte colaborări cu publicaţii locale (Crişana, Impact, Jurnalul Bihorean, Bihoreanul), dar şi naţionale (revista EURO<26 România, revista AEPADO, StudentMAX ). Am participat, de asemenea, şi la pregatirea celor patru ediţii ale revistei StudentFUN – ediţia de Oradea. În iulie 2009, am rupt colaborarea cu revista.

Anii de studenţie au trecut, iar din august 2007 şi până în aprilie 2011 am lucrat în marketing şi PR, fiind Coordonator Marketing/Responsabil de Management al Calităţii la compania DEC-IT . În tot acest timp, am creat diverse campanii de marketing şi nu numai. Din ianuarie 2010, am fost desemnată şi în funcţia de Responsabil al Managementului Calităţii. Totodată în martie 2010, am participat la cursul de Social Media organizat în cadrul ASEBUSS Bucureşti şi susţinut de Ciprian Gavriliu.

După 4 ani, în care mi s-au întâmplat atât de multe, am hotărât să fac un alt pas. Mai mare pentru mine. Astfel că din aprilie 2011, lucrez în Marketing/PR/HR la Qubiz. Până în prezent, sunt Senior HR Specialist aici, și mă bucur de acești ani plini care m-au format atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

În septembrie 2008, am participat la Şcoala Naţională de Jurnalism (ce s-a desfăşurat de-a lungul unei săptămâni, la Costineşti), fiind singura din Oradea, alături de alţi 40 de tineri din ţară, care au avut şansa de a învăţa de la oameni mari din mass-media românească precum: Dan Diaconescu, Cornel Nistorescu, Cristian Tudor Popescu, Mihai Tatulici şi Lucian Mândruţă. Pentru a fi admis la această şcoală trebuia să completezi un CV şi să realizezi un eseu pe o temă dată. Temele erau alese în funcţie de profilul selectat de candidat: presa scrisă, TV şi radio. A fost o experienţă benefică în formarea mea profesională.

În februarie 2009, mi-am lansat cartea de debut, intitulată „Efemeride”, ca o colecţie de materiale care au apărut în diverse publicaţii locale şi naţionale, dar mai ales în 24FUN – ediţia de Oradea. Practic, de la numele cărţii provine numele blogului şi NU invers. În cazul în care vrei şi tu un exemplar, scrie-mi – la adresa specificată sus – şi am să ţi-o trimit (din păcate, o mai am doar în format electronic).

O lună mai târziu, în martie 2009, am încheiat şi un studiu de masterat în domeniul managementului în IT.

În luna mai a anului 2009, alături de alţi trei orădeni, am fost selectaţi să participăm la gala „Top Talents România 2009”, loc în care s-au adunat cei mai buni 300 de tineri din România, selectaţi atent după parcurgerea a trei etape. Am avut şansa de a cunoaşte reprezentanţii a şase companii mari din România (BCR, BRD, Cosmote, ADOBE, Kraft şi Colgate -Palmolive), dar şi alţi invitaţi precum reprezentanţi ai Microsoft, şi să participam la trainguri şi workshpuri foarte interesante.

Din mai şi până în iulie 2009 am fost colaborator al revistei lunare BUSINESS NEWS Oradea, dedicată mediului de afaceri bihorean. Am abordat partea de tineret.

Din septembrie 2009, pe motive de exclusivitate am renunţat la orice tip de colaborare cu alte publicaţii locale sau naţionale şi m-am axat pe revista Zile şi Nopţi – ediţia de Oradea, atât pe parte de articole, cât şi de marketing, alături de promovarea acestei publicaţii pe posturile KissFm şi MagicFm, varianta locală. În colaborarea cu revista am realizat interviuri cu personalităţi locale, dar şi despre locuri frumoase de văzut în oraşul de pe Crişul Repede. Am colaborat şi cu  Zile şi Nopţi Arad. Toate acestea până la finele lunii aprilie a lui 2013.

 Caricatură realizată de DESIGNERUL.

In perioada iulie-decembrie 2013, am colaborat cu revista Whisper Magazine și deopotrivă am ajutat pe partea de PR un restaurant local, Paprika House.

De asemenea, muți ani am fost membru activ al grupului Schimb de Cărţi – Oradea, dar şi organizator al manifestării culturale Lecturi Urbane – Oradea.

În martie 2010, am absolvit cursurile trainingului “Abilităţi şi Tehnici de Prezentare” susţinut de Radu Seuche, trainer certificat CNFPA.

În luna mai a anului 2010, am fost selectată să particip la gala „Top Talents România 2010”, pentru al doilea an consecutiv, loc în care s-au adunat cei mai buni 250 de tineri din România (clasându-mă între primii 20%), selectaţi atent după parcurgerea a trei etape. Am avut şansa de a cunoaşte reprezentanţii a cinci companii mari din România (BRD, Vodafone, L’Oreal, Kraft şi Colgate -Palmolive),  şi să participam la trainguri şi workshpuri foarte interesante. În final am primit o diplomă de TOP TALENT.

În august 2011, am devenit membru fondator al Toastmasters Oradea; urmând ca din decembrie 2012 – iulie 2013 să fiu Preşedintele acestei organizaţii, timp în care organizaţia a crescut puternic devenind Oradea Toastmasters International. Din iulie 2013, am predat mai departe controlul, devenind astfel Past Immediate President al clubului, de care de altfel sunt foarte mândră, fiindcă mi-am dezvoltat foarte mult abilităţile oratorice şi de leadership.

Probabil că toate peste toate, cea mai mare realizare a mea a venit în 2015, când am devenit mămică și viața mea s-a schimbat foarte mult, multe din cele de mai sus ajungând pe plan secund, lista mea de priorități fiind una cu totul alta.

Alături de această realizare, se mai află și cei peste 8 ani pe care i-am împlinit în 2019, în firma de IT, Qubiz, desemnată al doilea an consecutiv  “Best working place” de către European Business Awards.

 

 

47 thoughts on “Despre mine

 1. Esti foarte ambitioasa si asta se vede bine din felul in care te prezinti. Felicitari. Este poate cea mai importanta calitate.
  Acum ca te-am periat nitel si pana sa apuc sa citesc mai multe, as vrea sa stiu cu cine ai lucrat la constructia site-ului, care este de vis, atat ca si culoare, texturi, organizare, etc.

 2. Hey 🙂 faina descrierea ta 😛 cel putin pentru mine unul sunau cunoscute multe dintre lucrurile scrise de tine in ea :).
  Numai nu prea am inteles de ce l-ai pus pe Dan Diaconescu primul pe lista marilor oameni din mass-media, asta cred ca deoarece nu agreez televiziunea sa emitatoare dintr-un apartament.
  Keep up the good work 😉

  1. Hello Vladut 🙂

   Diaconescu apare primul in lista fiindca i-am enumerat in ordinea in care s-au prezentat in fata noastra in cadrul Scolii Nationale de Jurnalism de la Costinesti. In fiecare zi am avut cate un invitat si in prima zi a fost el.

   Mersi. iti doresc numai bine si o vara frumoasa 🙂

 3. o fiinta in stadiu de dezvoltare fata-femeie, un diamant neslefuit… cind transformarea se va finaliza imi pare rau de cei pe care ii va inebuni ,prin simpla ei prezenta, o prezenta incintatoare, poate ajunge la definitia femeii care imi place desteapta si frumoasa
  kiss…

 4. Si eu am terminat facultatea de jurnalism din Oradea, urmeaza sa dau licenta, si imi place sa scriu,la fel ca si tie. Felicitari pt site,e minunat! Se vede ca e o parte din tine,daca vrei sa vezi si blogul meu, adresa este: http://yoana200.wordpress.com te pup:* si multa bafta!

  P.S. Mi-ar placea sa mai vb 🙂

 5. Am urmat cam acelasi itinerar ca tine… gojdu, telecomunicatii, jurnalism.
  Vad ca ai facut multe la viata ta si te felicit pentru asta. Sper sa ii inspiri si pe altii care au nevoie de un branci pentru a-si depasi conditia de om mediu (sau om-masa, in limbajul nostru).
  Iti doresc mult succes in continuare, indiferent daca vom sta vreodata de aceeasi parte a mesei sau de parti opuse.

  1. Multumesc mult pentru comentariu. Cu siguranta ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a-i ajuta si pe altii, atata timp cat pot face acest lucru. Dintotdeauna am facut asta.

   Putem schimba id-urile pentru a impartasi diverse opinii. 🙂

 6. haha…cum te-am gasit si pe aici…

  salutari de la niste vechi prieteni din Craiova!

  alex & andy 😉

 7. imi place foarte mult cartea…..este minunata.
  Mai ales deoarece ai scris-o tu…:-*
  Cu drag,alexuta si ioana.

 8. Carte este minunata,exact cum esti tu….
  Este cartea mea preferata….
  Exact pe gustul meu.
  cu drag,alexuta si ioana.

 9. m realizat interviuri cu personalităţi locale precum: …”Lucian Cremeneanu,” ???!!! :))

 10. Felicitari pt blog si articole! Le citesc cu mare placere intotdeauna! Ma bucur ca esti si pe facebook acum, keep in touch!

  1. Raluca,

   Iti multumesc mult pentru randurile frumoase. Si eu te citesc in Business News. Am invatat o multime de lucruri interesante din materialele tale. Tinem legatura 🙂

 11. revin dupa ceva timp sa mai citesc ce ai mai scris pe blog 😛 Am observat ca ti-ai trecut si I. la nume … e de la initiala tatalui sau … al doilea prenume 🙂 ?

 12. Ma bucura faptul ca o tanara a izbutit sa faca asa multe la varsta ei, dar un jurnalist ar fi trebuit sa verifice, daca intr-adevar Nicu Alifantis a scris versurile piesei “Emotii”, asa cum ai scris in articolul din ultimul numar al revistei “Zile si Nopti”: “A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva…”.
  Versurile au fost scrise de Nichita Stanescu, iar poezia se numeste “Emotii de toamna”.

 13. Draga Alina,
  Te felicit pentru tot ce faci, dar te rog pe poezia Fara tine, mama pe care ai postat-o aminteste si numele meu ca autor. Succes in continuare.

 14. Thank you for the work you have put into your nice blog. We will bookmark to your blog because it is very informational. We love the site and will come back to see your new posts.

 15. imi place blogul tau, este interesant si ma bucur ca mai avem tineri care sunt preocupati de studii, ne mandrim cu tine. care dintre variantele pt I AM WHAT I AM iti place? cea a lui john barrowman sau cealalta?

 16. Buna ziua! Ma numesc Catalin Alexandrescu si sunt reprezentantul unei firme care vinde bijuterii online si care apreciaza blogul dumneavoastra. Dorim sa va facem o propunere pentru o posibila colaborare. Va oferim un discount de 20%, pe viata, pentru orice produs cumparat de la noi (care nu face obiectul unei promotii in momentul cumpararii) daca doriti sa postati un link catre site-ul nostru, pe blogul dumneavoastra. Daca doriti, asteptam cu interes un semn pe mail.
  Cu respect,
  Catalin Alexandrescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s