Posted in Oradea Toastmasters

Cele 8 dorinţe ale femeilor

What Women Want 3 1024

 [Cele 8 dorinţe ale femeilor – Proiect 9 – Oradea Toastmasters] 

Dacă n-ai fi,
Dacă n-ai zambi,
De n-ai exista,
Dacă n-ai canta…
Nici viaţă n-ar fi,
Nici noapte, nici zi,
Nici soare, nici vant.
Nimic nu ar fi
Fără tine.
Să ştii!

Carevasazică am decis să încep discursul meu făcând referire la această frumoasă poezie cu referire la femei, fără de care … nimic nu ar fi în lume, tocmai pentru a intra în ceea ce voi dori să vă vorbesc: despre cele 8 dorinţe ale femeilor şi cumva împotriva miturilor despre ce cred bărbaţii că îşi doresc femeile. Adică le dăm bărbaţilor de gândit J De fapt, îmi doresc ca acest discurs să fie un mic ghid, să îi spunem de acţiune pentru bărbaţi.

Conform unor studii se arată că există 8 dorinţe mari ale femeilor de care un bărbat trebuie să ţină cont atunci când vine vorba despre o relaţie (sau un început de relaţie):

  1. Să fie interesat de orice detaliu din viaţa noastră  – adică să ne pună cât mai multe întrebări şi să se arate cât mai interesaţi de trecutul, prezentul sau planurile noastre de viitor
  2. Să nu uite de evenimentele speciale – pentru a nu intra in conflict cu o femeie, să nu cumva să uite de aniversarea relaţiei, de Sfântul Valentin sau de ziua ei de naştere. Chiar şi o floare ne face fericite!
  3. Să ne arate în fiecare că suntem speciale:– să ne răsfeţe cu prajitura preferată, să ne surprindă cu mici atenţii sau să ne organizeze o cină romantică surpriză.
  4. Să ne spună zilnic “Te iubesc!” şi nu de „Ţin mult la tine”, pentru că femeile au nevoie de atenţie, de înţelegere şi de dragoste. Micile complimente ne aduc fericirea în fiecare zi.
  5. Să ne demonstreze că ne sunt alături, deşi nu suntem perfecte, să ne accepta micile imperfecţiuni, pentru că în fond nimeni nu e perfect. Orice om greşeşte, de aceea trebuie sa ne mai acorde o şansă, să ne fie alături atât la bine, dar mai ales la greu, acelea sunt momentele cele mai importante.
  6. Să ne arate că este mândru cu noi, atunci când ne scoate în oraş – să nu îi fie niciodata ruşine sa işi ţină partenera de mână pe stradă, sau atunci când iese cu un grup de prieteni în oraş. Pentru astfel de gesturi, îl vom aprecia mai mult!
  7. Să ne sprijine la fel de mult precum îl sprijim noi – Pentru că femeile sunt înţelegătoare, ştiu să asculte şi să ofere sfaturi, însă şi ele au nevoie de acelasi lucru din partea unui bărbat.
  8. Să înveţe să aprecieze lucrurile simple – să ne însoţească la cumpărături sau la o plimbare în parc, chiar şi după o zi cumplită la seviciu. Astfel va evita un conflict şi în acelaşi timp se va relaxa într-un mod plăcut după o zi grea. O femei îl va aprecia nespus.

Şi nu uitaţi de următoarele gânduri:

Poate n-ai ştiut să pui, 
Un cuvânt la locul lui
Tot ce îţi doreai să-i spui

Poate nu i-ai arătat
C-o iubeşti cu adevărat,
Poate ai uitat!

Poate n-ai ştiut să fii
Lânga ea să o susţii
Ceas de ceas, zi de zi

O fata ca ea merita, toată preţuirea ta
O fata ca ea, nu gaseşti altundeva (Direcţia 5)
Fericirea o face pe femeie frumoasă şi dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii. – Charles Baudelaire

 

Leave a comment