Posted in Recomandari

CoderDojo Oradea se extinde

CoderDojo-1904-by-IM-136CoderDojo Oradea se extinde. Dornic să înveți să programezi? Ai un laptop și sâmbătă de sâmbătă vrei să fii alături de colegi, prieteni și mentori să înveți să faci site-uri, jocuri și să dezvolți aplicații pentru roboți? Te așteptăm să te înscrii pe pagina noastră de facebook. Totul este gratuit.

CoderDojo este o miscare open source, bazata pe voluntariat si mentorat, care opereaza cluburi de programare gratuite pentru copii si tineri cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani. Participantii la dojo-uri invata sa codeze, sa dezvolte site-uri web, aplicatii informatice, jocuri pe calculator si isi formeaza deprinderi sociale intr-un mediu deschis, incluziv si informal. Avand o vechime de putin peste 2 ani, CoderDojo s-a raspandit in peste 250 de locatii din 30 de țări.

În România, Oradea este a patra locaţie după Bucureşti, Timișoara și Arad care intră în această reţea. Indiferent unde au loc, evenimentele CoderDojo sunt construite astfel încât să fie relaxate și vesele, să fie încurajată comunicarea dintre copii, respectiv dintre copii si mentor, învăţarea prin exemple şi exerciţii practice.

În fiecare sâmbătă, entuziasmul copiilor si dorinta lor de a invata, combinate cu dedicatia, cunostintele si dorinta mentorilor de a impartasi vor fi exploatate la maxim. Până acum (din 18 Ianuarie de la prima sesiune) copii care au participat la CoderDojo Oradea au reușit să facă site-uri, jocuri în Scratch și aplicații mobile. La toate acestea se adaugă jocuri facute în Unity și dezvoltarea de aplicații cu roboți Arduino și Raspberry Pi.

Pe lângă cunoștințele tehnice acumulate de cei mici ei au posiblitatea să iși dezvolte și lucrul în echipă, comunicarea și aptitudinile de prezentare a proiectelor.

Dacă sunteți curioși, prezentările făcute de cei de copii se găsesc aici: http://goo.gl/HTwRMm .Cu trei dintre aceste proiecte (Alex Munteanu, Victor Muresan si Roland Letea din echipa Junior Development Team din care mai fac parte si Alin Parcalab si Adrian Spataru)  vom merge mai departe la Coolest Projects in Dublin, unde au loc prezentarile la nivel internațional.

Mai multe informații găsiți pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/CoderDojo.Oradea Pentru orice intrebări nu ezitați să ne contactați.

Vă așteptăm!

Vă rugăm să vă înscrieți înainte de fiecare sâmbătă pentru a putea să ne pregătim.

Leave a comment