Posted in Recomandari

Exchange: Practică în străinătate

de Diana Danciu

În perioada 8-19 martie, organizaţia studenţească AIESEC desfaşoară recrutarea pentru programul Exchange. Exchange este un program unic oferit de AIESEC exclusiv studenţiilor, masteranzilor şi proaspăt absolvenţilor.

Acest program are în vedere stagii de practică în 109 ţări pe o perioadă cuprinsă între 6 săptămâni si 3 ani. Ceea ce oferă unicitate programului sunt cele 4 domenii de activitate şi anume: Dezvoltare, Educaţional, Management şi Tehnic.

Domeniul de Dezvoltare cuprinde, în general, proiecte organizate de locale AIESEC sau ONG-uri din străinătate pe teme precum dezvoltare social, sustenabilitatea mediului, asistenţă socială, etc.

Cel Educaţional are în vedere predarea unei limbi străine în şcoli, licee sau în companii unde se organizează cursuri de limbi pentru angajaţi.

Pe domeniul Management se lucrează în companii pe arii ca:  management, marketing, contabilitate, financiar, managementul proiectelor, resurse umane; iar pe Tehnic se lucrează în companii sau pe proiecte de IT pe webdesign, software, hardware, data base, inginerie, etc.

Programul este şi flexibil, poţi pleca oriunde şi oricând în cele 109 ţări, poţi sta cât vrei (între 6 săptămâni şi 3 ani) şi poţi să-ţi  alegi domeniul de activitate.

Scopul acestor stagii numite intership este de a promova internaţionalismul, de a le oferi tinerilor ocazia să-şi înceapă cariera într-un mediu diferit, să-şi exerseze abilităţile de comunicare şi de acomodare şi să intre în contact direct cu o cultură pe care o ştiau doar de la TV, cărţi, reviste sau din auzite.

Ca să poţi pleca în exchange nu-ţi trebuie o medie anume sau vreo recomandare de la vreun profesor, ci doar autodeterminare, dorinţă de noutate, curiozitate, sete de cunoaştere şi simţul aventurii.

Daca vrei sa pleci in Exchange, intră pe site-ul nostru www.aiesecoradea.ro sau ne gaseşti în campusul univeristăţii, la standurile amenajate pentru informaţii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s