Posted in Recomandari

Studcard, cu şi pentru studenţi

[articol publicat în revista Zile şi Nopţi Oradea, săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie 2012]

Sau despre o studenţie mai frumoasă

Unii spun că în viaţă cei mai frumoşi ani sunt anii de liceu. Alţii susţin că anii de facultate i-au marcat şi i-au încântat cel mai mult. Sau alţii consideră că tot ce a venit după studenţie a fost mult mai frumos. Toate ca toate, dar începutul de octombrie, aduce pentru studenţi un nou an universitar, în timp ce pentru nostalgici, 1 octombrie reaminteşte de emoţiile aniilor de facultate. Şi nu numai.

Din acest an, studenţii din Oradea au încă un motiv de bucurie. De altfel, au, cu fiecare an, tot mai multe, dar acesta este unul dintre ele. Astfel, în premieră, în oraşul de pe Crişul Repede, Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea (ASUO) aduce StudCard, un proiect cu şi pentru studenţii orădeni.

Ce este StudCard?

StudCard, este un proiect studențesc al Consorțiului Studenților din România (CSR), lansat in premieră naționala la Cluj-Napoca, în urmă cu 6 ani de zile. Ulterior, 2 ani mai târziu s-a extins și în Targu Mureș, iar din acest an, studenţii din Timișoara se pot bucura şi ei de acest proiect. Mai mult decât atât, începând cu data de 23 octombrie 2012, acesta ajunge şi în oraşul nostru.

În acest moment, StudCard este cel mai complex proiect de acest tip din Romania, fiind lider de piața, cu peste 35.000 de carduri active. Acest card oferă studenților posibilitatea de a obține reduceri în diverse locaţii, precum și participarea, în mod gratuit, la programe de dezvoltare personală și pregatire profesională. „Organizarea unui proiect studenţesc de amploarea StudCard este înainte de toate un act de profundă îndrăzneală, ce presupune punerea în mişcare a unei structuri organizatorice care să funcţioneze cu cea mai mare precizie. Într-o lume mult prea dinamică, măcinată de cotidian, se simte nevoia regăsirii în cultură şi creaţie. În lumina acestei idei, StudCard este conceput ca un mijloc de a-i reuni pe studenţi sub tutela unor aspecte comune şi esenţiale pentru viaţa studenţească. Cardul este o legitimatie, nu este un card bancar și nu este transmisibil. Cardul este însoțit şi de un pachet de vouchere care conţine reduceri substanțiale, între 50 şi 100%, la produse şi servicii din toate domeniile mai sus menţionate.”, susţin membri ASUO, cei care au adus în Oradea acest proiect.

Astfel, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea (ASUO) în partenierat cu Consorţiul Studenţilor din România aduce la Oradea, în acest an, din 23 Octombrie, cel mai important proiect studenţesc din Transilvania, şi anume StudCard, un proiect lansat în premieră națională la Cluj-Napoca.

Pentru studenţii orădeni, StudCard este primul card care oferă reduceri reale şi substanţiale în toate domenile lor de interes: localuri, divertisment, cultură, sport, saloane de înfrumuseţare şi altele. Dar cel mai important de ştiut este faptul că acesta va fi disponibil pentru studenții din toate universităţiile din Oradea, aceştia intrâdn în posesia tuturor avantajelor aduse de acest card-legitimaţie.

Cum se poate obţine StudCard în Oradea?

Numaidecât studenţii care doresc să intre în posesia acestui card, vor putea să îl obţină începand cu 23 octombrie. Graţie Asociaţiei Studenţilor din Universitatea din Oradea (ASUO) în parteneriat cu StudCard, li se oferă posibilitatea tuturor studenţilor de a beneficia de toate avantajele pe care le aduce această legitimaţie. Pentru a intra în posesia unui astfel de card, studentul are nevoie de o copie după cartea de identitate/buletin, copie după carnetul de student şi o poză tip buletin. Mai mult decât atât, în cadrul campusului universitar în fata pavilionului E, dar şi la sediul ASUO, aflat în str. Universității, nr. 1, Clădirea Facultății de Stiințe Economice, etajul I, sala E 117, vor putea să depună cele necesare pentru a-l dobândi.  Programul activităţii de eliberare a cardului este în fiecare zi de luni până vineri, începând cu ora 10:00  şi până la ora 14:00, studenţii fiind aşteptaţi pentru procurarea StudCard-ului.

De menţionat este faptul că ASUO – Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea – a fost înfiinţată ca răspuns la dorinţa studenţilor de a avea o organizaţie studenţească reprezentativă la nivel de Universitate. ASUO este cea mai reprezentativă asociaţie a studenţilor din Universitatea Oradea, care a devenit membru al Uniunii Studenţilor din România (USR), la nici măcar o lună de la înfiinţare.

Mai multe detalii despre proiectul StudCard, dar şi despre Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea se pot afla şi pe Facebook: https://www.facebook.com/studcard.oradea sau https://www.facebook.com/asuooradea.

Zile şi Nopţi … de studenţie

În definitiv, dacă eşti student, îţi recomandăm să te bucuri de toate avantajele acestui card şi de tot ceea ce îţi oferă anii de studenţie. Iar pentru cei nostalgici, să simţiţi bucuria de a-i vedea pe studenţi trăind fiecare clipă din anii de facultate, retrăindu-va acei ani. Chiar şi pentru o clipă …  Fie că sunteţi sau nu, studenţi, să aveţi parte de Zile şi Nopţi pline de magia anilor de facultate. Şi nu doar atât.

Şi a mai venit o toamnă. Şi un nou început.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s