Posted in Interviuri, Oameni deosebiti

Carina Florin: “Știu că fiecare dintre noi are, mai mult sau mai puțin conștient, un dar pentru care există în această lume.”

Pe Carina o știu parcă de o viață. Este prietenă dragă sufletului meu, acea prietenă cu care chiar dacă nu te vezi în fiecare zi, o porți mereu în suflet. Mi-a fost mereu alături cu încurajare, cu susținere, am lucrat și împreună în Toastmasters, și mă bucur mereu când aud de ea. De profesie psiholog, e educator la o școală cu copii cu nevoi speciale, e și o artistă, chiar dacă nu recunoaște. Carina a fost mereu puternică, indiferent de situație.

  • Luni, 27 aprilie, la nivel național, s-a decis ca sistemul școlar să se închidă fizic, și să continue doar la nivel online. Cum ți se pare decizia de a muta tot învățământul în online până cel puțin în luna septembrie la repornirea unui nou an școlar?

Cred că depinde de situația particulară a fiecărei școli și, mai mult decât atât, a fiecărei familii. Pentru copiii cu nevoi speciale cred ca e foarte importantă relația cu profesorii din școală, mai precis existența  contactului fizic cu educatorii ei. Sunt conștientă că situația de acum ne cere să ne adaptăm, iar învățământul online e soluția mai bună decât nimic, dar are și dezavantaje evidente mai ales în ceea ce privește relația interumană, motivația pentru a face sarcini școlare și existența feedbackului.

  • Ce îți lipseste din viața normală?

Cred că îmi lipsesc opțiunile, alegerile între o activitate sau alta. Recomandarea de a sta mai mult în casă ne obligă să ne limităm nu doar întâlnirile cu alte persoane ci și dorința de a relaționa pentru că e posibil ca uneori să simțim că nu avem despre ce să povestim. Îmi lipsește sentimentul de normalitate în opoziție cu frica indusă de tot ce asculți sau citești în mediul online.

  • Care va fi primul lucru pe care il vei face după ce revenim la o normalitate aproape de normalitate?

Voi ieși să mă plimb cât mai mult, să privesc natura altfel decât din spatele geamurilor.  A trecut un anotimp, cel mai frumos dintre toate, nu am reușit să mă bucur de căldura soarelui , de aerul curat, de mișcare.

  • Pentru cei mai mulți dintre noi, perioada aceasta ne reactivează pasiunile mai vechi și ni le repune în mișcare. Scriam zilele trecute la mine pe blog că o “viață fără pasiuni este una searbădă”. Am văzut niște creații foarte frumoase la tine. Te rog sa ne povestești povestea lor 😊 și de unde acestă pasiune.

Pasiunea pentru artă, pictură mai ales o am de la mama. Ea știa să picteze și ne-a cultivat această pasiune, mie și sorei mele, de când eram copii. Acum 3 ani am descoperit cărțile de colorat și lumea creioanelor și culorilor. Am început timid să colorez ”profesionist”, fără să am nici o pregătire , urmărind tutoriale pe internet și fiind membră a unui grup de coloriste din toată țara, sau descoperind singură un stil personal. Au trecut anii și pot să spun că lumea coloriștilor este așa de frumosă și are atât de multe opțiuni încât oricine se poate regăsi. Învâț încă despre arta creioanelor, am câteva cărți preferate și încă experimentez.

  • Câteva gânduri pentru cititori /prieteni/orădeni 😊

Știu că fiecare dintre noi are, mai mult saumai puțin conștient, un dar pentru care există în această lume. În singurătate el apare mai evident, așa că vă îndemn să îl îmbrățișați și să vă redescoperiți. Iar dacă aveți pasiuni, investiți în ele, merită!

 

One thought on “Carina Florin: “Știu că fiecare dintre noi are, mai mult sau mai puțin conștient, un dar pentru care există în această lume.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s