Posted in Relatari

De ce am să votez roşu?

Azi o să scriu, din nou, despre politică.

Înainte de a începe, trebuie să spun că am să mă adaptez stilului recomandări (de altfel e şi cel pe care îl recomandăm în Zile şi Nopţi), pentru că este util. Despre experienţa mea Lexus am scris într-atât încât ar crede unii că am fost plătiţi să facem asta. Nu, doar ni s-a dat şansa de a testa un produs de calitate.

În postul de azi, voi oferi câteva motive pentru care am să votez cu ROŞU de astăzi într-o săptămână.

1. Să trăiţi bine! aşa ne promitea actualul preşedinte al României în urmă cu 5 ani de zile doar pentru a-i acorda votul de încredere. Atunci l-am votat şi am sperat în mai bine. Însă ne-a demonstrat contrariul. Deci, în acest an nu va mai primi încrederea mea în el. Din doi rămâne unul. Roşu.

2. Pentru că pe plan local, PSD este condus de domnul Ioan Mang, pentru care, personal, am un respect deosebit. La fel şi pentru ai săi. L-am susţinut şi în urmă cu un an de zile, la fel voi face şi acum.

3. Pentru că tot pe plan local, TSD este condus de Emilian Pavel, care mi-a fost coleg de şcoală timp de mulţi ani. În plus, am fost nu doar colegi, ci suntem şi prieteni foarte buni. De asemenea, părinţii lui sunt deosebiţi (mă refer şi la domnul Florian Pavel, membru al acestui partid)

4. Pentru că tot pe plan local, există câţiva membri de partid pe care îi îndrăgesc sau apreciez. Aici aş îndrăzni să îi nominalizez pe doamna Lia Pop şi fiica ei, Ina, respectiv Ana-Maria Tiron (secretar PSD). Uneori chiar şi Bogdan Hossu, fiindcă ar vrea să ajute tinerii locali.

5. Pentru că Mircea Geoană a ciocnit cu toţii invitaţii – printre care şi eu – la o nuntă la care am participat în luna septembrie. Chiar dacă a fost un gest doar de imagine, mi-a plăcut.

6. Pentru că în trecut (prin 2003-2004), PSD şi TSD de la nivel naţional au ajutat mult studenţii, prin alocarea de fonduri pentru diverse activităţi şi manifestări organizate exclusiv pentru ei. Pot spune cu certitudine acest lucru, fiindcă am “simţit” pe pielea mea. Erau mult mai multe activităţi pentru studenţi în acea perioadă şi mult mai calitative. În timp, fondurile ne-au fost reduse puţin câte puţin.

7. Pentru că bunicii mei sunt fericiţi că li s-a mărit pensia, graţie PSD-ului, susţin ei. Iar pentru mine, bunicii sunt foarte importanţi. Sunt cei care mă susţin în tot ceea ce fac şi chiar îmi încurajează părinţii să aibă mai multă încredere în mine.

8. Pentru că l-am votat pe Crin Antonescu din motivele exprimate într-un post anterior, fiindcă ştiam că la rândul său îl va susţine pe Mircea Geoană în cel de-al doilea tur.

9. Pentru că nu vreau ca viitorul preşedinte să fie promovat de Guţă.

Acestea sunt motivele importante pentru care voi alege roşu. Deşi votul este secret, uneori trebuie să oferim motive pentru care am făcut alegerile pe care le-am făcut.

Sper ca după 6 decembrie să trăim cu adevărat mai bine, pentru că conform doctrinei social-democrate, totul se axează pe om şi nu pe bani. Sper din suflet să fie aşa, iar tinerii cu potenţial să nu mai căute pretexte pentru a pleca din ţară, ci să reuşească aici, în ţara lor, în care s-au născut, crescut şi învăţat. Dacă însă lucrurile nu se vor schimba, sunt liberi să plece.

11 thoughts on “De ce am să votez roşu?

 1. Votez cu psd doar din simplu considerent că încă 5 ani sub regim băsescian ne-ar izola şi mai mult. Psd nu va face nimic sunt conştient, singur lucru pozitiv va fi acela că vom fi reprezentaţi pe plan extern de un diplomat.După 20 de ani de la “dezrobirea”, poporului suveran, din mâinile sistemului comunist am ajuns în clasamente lângă Trinidad Tobago în topul Dezvoltării Umane. Sunte cu 20 de locuri sub UNGARIA cu 2 sub BULGARIA şi cu 1 loc în faţa Trindidad Tobago-ului. Frumos viitor avem.

 2. Alina spune doar atât: Circ aţi vrut găozarilor circ aveţi. “Elita muzicală” autohtonă a mai susţinut PDL şi anul trecut parcă ……..Dacă tot ajungem lângă ţările bananiere, măcar să avem prim ministru cântăreţ :))

 3. Sa traiti bine! e un slogan care a prins foarte bine acum 5 ani. e adevarat cu acest slogan basescu a castigat alegerile. hai sa ne gandim putin si sa vedem lucrurile asa cum sunt:
  1. ce masini circula prin romania. (daca romanul e bou si isi ia masina de 15 mii euro in conditiile in care are 10 mii si ia 5 din banca e doar problema prosului ca nu mai are bani de rate)
  2. sa ne uitam cu ce se imbraca romanii
  3. daca arunci un ochi pe saiturile de socializare, vei vedea ca 80% din ei au poze din vacantele facute in strainatate

  geoana e un om care vorbeste mult fara sa zica nimic, e un om care vorbeste mult, dar niciodata la subiect. deci eu nu o sa pot vota rosu

 4. mda…dar in spatele lui Geoana cine ii ??? … tare ma tem ca dc iese Geoana… cei din spatele lui vor “taia si spanzura” in tzara asta… 😦

  1. Multumesc mult. Sincer, chiar mai cred in schimbari 🙂 Ti-am citit si eu postul si imi place ca nu doar spui ca il votezi, ci si argumentezi. Sa traim bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s